Aziz Yıldırım'dan inanılmaz sözler

Özel Yetkili Savcı Mehmet Berk'in iddianamade şüpheliler hakkında ileri sürdüğü iddiaların temelini oluşturan deliller basına sunuldu.

16. Ağır Ceza Mahkemesi 70 ek delil klasörünü inceledi ve avukatlara dağıttı. Ek delil klasörlerinde genelde iletişim tespit tutanakları, mahkeme ve savcıların aldığı kararların yazışmaları bulunuyor.

Örgütün şike ve teşvik eylemleri, 'Sporda Şiddet Yasası'nın 14-04-2011 tarihinde yürürlüğe girmesinden önce gerçekleşen şike ve teşvik eylemleri' ve '13 Mart 2011 tarihinde ilimizde oynanan Fenerbahçe - Konyaspor müsabakasında şike yapılması' gibi başlıklarla iddia olarak ek delil klasörlerinde yer alıyor.

AZİZ YILDIRIM'DAN MAHMUT ÖZGENER'E ŞOK SÖZLER!

Şike iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan diyaloglar şok etkisi yaratmaya devam ediyor. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Levent Kızıl ile yaptığı ve polis dinlemesine takılan telefon görüşmesinde TFF eski başkanı Mahmut Özgener'e yönelik ağır ifadeler kullanıyor.

Özgener başkanlığa veda ettiği basın toplantısında kulüp yöneticilerine yönelik eleştirilerde bulunmuş ve "Kişisel hırs ve egoları için hegemonya kurmaya çalışanlara karşı bir tepki olarak istifa ediyorum" demişti. Bu sözlere sinirlenen Aziz Yıldırım'ın, 23 Haziran'da Levent Kızıl ile yaptığı görüşme şöyle:

MEHMET LEVENT KIZIL: Alo
AZİZ YILDIRIM: Alo
M.L.K: Başkanım nasılsınız
A.Y: İyiyim sen nasılsın ne var ne yok
M.L.K: ...
A.Y: Niye ne haberi
M.L.K: ... Kadir'i de davet ettim
A.Y: Sen mi
M.L.K: Kadir'i davet ettim seni de bekliyorum
A.Y: İyi peki gelirim ben de bir de, başka ne var ne yok akşam ne yaptınız yemeğe gitmişsiniz
M.L.K: Akşam iyiydi yav işte başkanın veda yemeği vardı kötü bir şey olmadı... sakın ... yoksa ...
A.Y: ... ama ... anasını si..bilirim haberin olsun, gelen kurulda, yani yapacağım genel kurulda anasını si..ceğim, diyeceğim ki seni bu 3 buçuk sene veya 3 sene burada oturdun seni kim oturttu buraya diyeceğim ya, bak resmen soracağım orada, seni kim söyledi ve kim oturttu seni diyeceğim, seni oturttuktan sonra buraya senin arkanda kim durdu diyeceğim bu kadar zaman, sen kendi zevklerin ve kendi felsefelerin için yaptığın bütün gazetecilerle bu iki tane gazeteci ile burayı idare etmeye başladın ve bunlar lan başbakana diyeceğim Rusya'ya ceza verdiğini hangi gazete... diyeceğim ceza çıkarmadan, sen federasyon mu idare ettin gazeteci mi idare ettin burada diyeceğim, bak çok rezil edeceğim, sen diyeceğim bize bizi söyleyemeden hedef alıyorsun ben seni hedef alıyorum, federasyonun a..na k..dun diyeceğim yav, sen bütün harcadığın paraların hesabını ver önce, bu paralar nereye gitti, kaç kişi ile aldın burayı kaç kişi ile getirdin kimlere ne peşkeşler çektin diyeceğim ya, sen diyeceğim lan prezervatif otel odalarında kalan adamların prezervatif paralarını federasyona ödettiniz diyeceğim ya bak çok kötü yapacağım bak seyret onu , o..... çocuğu, kafaya takmışım onu, p....enk oğlu p....enk, gider ayak kulüpler kulüp başkanlarını karalıyor, sen kimsin lan p....enk seni getirio oraya oturtan kim, ahlaksızlık bunlar ya, alo
M.L.K: Başkanım dinliyorum dinliyorum ... gelmiş de eşyaları topluyorum
A.Y: He Mesut mu geldi, 11'de bana gelecekti.
M.L.K: Eşyalarını topluyorlar
A.Y: 11 de bana gelecekti ya
M.L.K: (MEHMET LEVENT KIZIL ARKA PLANDA BULUNAN MESUT İSİMLİ ŞAHSA HİTABEN Başkana gidecekmişsin...) ... oradan geliyorum diyor
A.Y: İyi gelsin, o zaman gelmesin de karşıda kalsın şeye o bir de şeyde buluşalım Beykon'a geleyim ben tamam anladın mı
M.L.K: Tamam
A.Y: ...
M.L.K: ... biraz sakin ol tamam mı
A.Y: Yok yok oan ... öyle terbiyesizlik olur mu lan sen gidip sallayacaksın diyeceksin, sen bize şeye ajansı ver ben ajansa ... konuşayım orada ... sen bunları yaptı.. lan sen diyeceğim kimin kapısına gittin diyeceğim aileni anlattın ettin, ondan sonra sana evet dese devam edecek miydin etmeyecek miydin diyeceğim, o zaman bu konuşmayı yapacak mıydın, terbiyesiz herif diyeceğim, sen gittin başbakanın yanına başbakan sana deseydi ki evet sen devam et deseydi sen bu konuşmayı yapacak mıydın yani kulüplere
M.L.K: He
A.Y: Terbiyesizlik olur mu öyle şey
M.L.K: Başkanım bir saniye şimdi ... konuşayım gidecek şimdi acele acele topluyor Mahmut ile karşılaşmamak ...
A.Y: Ya bırak karşılaşsın ne olacak s..tir et yav Mahmut kim yav ... tövbe tövbe, tamam haydi görüşürüz.

DERBİNİN HAKEMİ BÖYLE DEĞİŞTİ


Savcı Mehmet Berk'in hazırladığı şike iddianamesinin 68 numaralı ek delil klasöründe geçen sezon oynanan Fenerbahçe – Beşiktaş maçıyla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Eski TFF Başkanı Mahmut Özgener'in MHK Başkanı Oğuz Sarvan ve Ufuk Özerten arasında konuşmalar polis dinlemesine takıldı. Kayıtlara göre Fenerbahçe'nin 4-2 kazandığı maça Cüneyt Çakır'ın atanması için sarı-lacivertliler tarafından Özgener'e baskı yapıldığı ileri sürüldü. Sarvan'ın derbiye Bülent Yıldırım'ı atamayı düşündüğü ancak Özgener'in bunu engellediği kayıtlarda yer aldı.

İLETİŞİM TESPİT TUTANAKLARI

06.02 2011 günü saat 10.06'da Mahmut ÖZGENER'in Oğuz SARVAN'ı aradığı;

Mahmut'un "Kuddisiyi de beğenmemişler Kuddisi ne yaptı anasını satayım,…, Bunların bağırmasının ana sebebi o Fener iyi gitmeseydi bunlar bu kadar yapmazdı şimdi ben bunlara cevap vereceğim ağırda olacak cevap yani" dediği görüşmenin devamında Mahmut'un "Beşiktaş Fener maçı var öbür hafta oraya ne atacan sen" dediği Oğuz'un "ONLARA CÜNEYT İ VERECEĞİ.. NE YAPACAĞI…" dediği, Mahmut'un "Ha doğru söylüyon" dediği tespit edilmiştir.

*15.02.2011 günü saat 14.22'de Mahmut ÖZGENER'i Mehmet Ufuk Özerten'un aradığı;

Mehmet'in "He Oğuzlan görüştüm de,…, Şeye he Bülent,… Derbiye" dediği Mahmut'un "Abi Cüneyt dedi bana manyak mı bu ya,… Banan geçen hafta Cüneyt dedi abi VERSİN CÜNEYT'İ KİMSENİN GIKI ÇIKMAZ niye Bülent abi" dediği tespit edilmiştir. Mehmet'in "MUTABIKIZ" dediği, Mahmut'un "Tamam abi doğrusu o abi süper bir" dediği Mehmet'in "İşte yüzde elli elliydik falan dedi" dediği Mahmut'un "Tamam yardımcılara da dikkat etsin" dediği tespit edilmiştir.