İnternet sitelerinin içerisinden istenilen bilgiyi bulmak için yapılması gereken şeylerin başında, araştırılmak istenen kelimelerin arama motorlarına yazması geliyor. Arama motorları da yazılan kelimenin içerisinde bulunduğu milyonlarca internet sitesi arasından yapılmış olan algoritma sonrasındaki en iyi çözümleri insanların karşısına çıkartır. Arama motorlarında yapılacak olan aramalar sonrasında sayfaların ya da sitelerin mümkün olduğu kadar ilk sıralarda çıkmasını sağlayan sisteme kısaca SEO denmektedir. Nasıl ki bir ürünü tanıtmak için televizyonlara reklamlar veriliyorsa şimdilerde aynı mantıkla bir site ya da sayfanın tanıtımının yapılması için de SEO dan faydalanılması zorunludur.

Şimdilerde en iyi arama motoru olarak bilinen Google, bir kişi arama yaptığı zaman kendi içerisinde yer alan siteler arasından var olan algoritmasına en uygun siteleri ilk sıralarda çıkartır. Bu sitelerin ise bazı özellikleri bulunuyor. Google, bir sitenin ilk sıralarda yer alıp almayacağını belirlemek için çeşitli başlıklara uygun olup olmadığını inceler. Bunların başında site içerisinde verilen bilgilerin ve paylaşımların uygunluğu ve yazılan içerik ve başlığın belirli algoritmalara uygun olup olmadığı gelmektedir. Çünkü yazılacak olan her makalede çeşitli anahtar kelimeler bulunmaktadır ve bu anahtar kelimelerin belirli aralıklar ve sayılar ile makale içerisinde geçmesi gerekmektedir. Böylece makale SEO konusunda tam anlamıyla istenilen kalitede hazırlanmış olur, detaylı bilgi için http://seoamk.com/seo-nedir-uzmanindan-ogrenin/

Bir site içerisinde yazılan makale ve resimler SEO uyumlu şekilde olduğu zaman yalnızca Google’ın değil, insanların da dikkatini çeker ve site diğer sitelere oranla çok daha fazla insanı kendine çeker. Bunun sonrasında da sitenin popülerliği artmış olur. Bir sitenin ziyaretçi sayısının artması ise onun hızlı bir şekilde arama sonuçlarında ilk sıralara çıkmasını sağlamış olacaktır. Ancak SEO konusunda bilinmesi gereken şeylerin başında, arama motorlarının algoritmasının belirli aralıklarla değiştiğidir. Hile ile ziyaretçi sayısının arttırılmasını engellemek ve gereksiz siteleri geri plana atmak adına her seferinde farklı şekilde hazırlanmış bir algoritma ortaya konur. SEO sayesinde site sahipleri normal bir şekilde yapamayacakları kaliteyi ve popülerliği, çok kısa süreler içerisinde elde edebilecek ve bunun sonrasında da siteleri her zaman ilk sıralarda yer alacaktır.