Trabzonspor’un ilk yarı boyunca futbol adına sahada ortaya koyduğu futbola not vermeye kalksak, verilecek not koskoca bir (0) olur.


     Trabzonspor’un ortaya koyduğu futbolun neden kötü olduğunu soranlara, verilecek en güzel cevap; “üçüncü sınıf bile olmayan yabancıların doldurulduğu bir takımda bundan iyi ne beklenebilirdi ?” olurdu.

     Trabzonspor gol pozisyonu veriyor,  top Trabzonspor’un sağ kenarına geliyor, Serkan efendi yürüyerek geri geliyor. Hiçbir şey umurunda değil. Sapara uzun zaman sonra tekrar görev alıyor, koskoca ilk yarı ortada yok.  Trabzonsporlu futbolcular ne yapmak istiyorlar belli değil. Trabzonspor hangi sistemle oynuyor belli değil. Sistem yok, futbolcuların şahsi becerileri yok, savunma adına gayret yok, ayrıca rakip takımın Trabzonspor’a karşı özel bir motivasyonu var. Bütün bunlar yan yana gelince ilk yarının tamamının hâkimi dolayısıyla Sivasspor oluyor.

     Enteresandır, bu kadar üstünlük sağlamasına rağmen Sivas golü Glovocki’nin ayağına çarpıp Tolga’nın kontrpiye kaldığı pozisyonda buldu. İkinci yarı golle başladı. Trabzonspor yaptığı ilk atakta Henrique ile golü buldu ve skorda denge oldu.  Golden sonra oyun da dengelendi. Neticede Trabzonspor ismi, isim olarak dahi rakipte tedirginlik uyandırıyor. Trabzonspor ikinci yarıda daha canlı oynamaya başladı. İleri uçtaki elamanlar biraz daha sıkınca takım doğal olarak toparladı. Her iki kalede de pozisyonlar oldu. Volkan futbol adına ortaya bir şey koyamamasına rağmen Trabzonspor’un ikinci golünü artarak takımına moral verdi. Bu gol bile Trabzonspor’u toparlayamadı. Savunma zaten ayakta zor duruyor buna bir de son haftalarda Tolga eklenince Trabzonspor’un gol yememesi şansa kalıyor.  Erman pozisyon yokken Tolga’nın ve savunmanın hatasını affetmedi ve beraberliği sağlayan golü attı. Şenol Güneş neden sıkıntılı anlıyorum. Evet, Şampiyonlar Ligi ile Süper Lig arasında sıkışmış. Ligde 6 yabancı oynatma hakkı, Şampiyonlar Ligi’nde ise daha fazlası var. Böyle olunca kadro oturtmakta zorlanıyor. Doğru da bütün bunları düşünüp, kadroyu buna göre düzenlemek gerekmez mi? 

     Bana göre alınan veya aldırılan futbolcuların çoğu üçüncü sınıf ve Trabzonspor’da oynamaması gereken futbolcular. Üçüncü sınıf futbolcular Trabzonspor’a doldurulacaksa Türk futbolcuların ne günahı var anlamış değilim.