Türkiye Ralli Şampiyonası takviminin altıncı yarışı olan İstanbul Rallisi, 24-25 Eylül 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti. Red Bull sporcusu Yağız Avcı, yarışta yaşadığı debriyaj arızasına rağmen ikinci olarak bitime bir yarış kala Türkiye Şampiyonu oldu.
2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın altıncı yarışı olan İstanbul Rallisi, 24-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Göçbeyli, Oruçoğlu ve Red Bull Power Stage etaplarından oluşan İstanbul Rallisi’ni ikinci sırada tamamlayan Red Bull sporcusu Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi, sezonun bitimine bir yarış kala Türkiye Şampiyonu oldu. Yarışı ise Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi kazanırken, üçüncülük ise Murat Bostancı-Onur Vatansever’in oldu.
İstanbul Rallisi’nin ilk gününü lider tamamlayan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, ikinci gün debriyaj arızası nedeniyle bir sıra kaybederek ikinciliğe geriledi. Son etap olan Red Bull Power Stage’de arızanın devam etmesi sonucu, co-pilot Bahadır Gücenmez aracı iterek start noktasına getirdi. Aracı çalıştırmakta zorluk yaşayan Yağız Avcı, kalkıştaki 20 saniyelik süresinin 18’inci saniyesinde etaba başlayabildi. Tüm aksiliklere rağmen, etabı ikinci sırada tamamlayan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

"OLDUKÇA MUTLUYUZ"
Sezona Ege Rallisi’ni kazanarak başlayan Yağız Avcı, bir sonraki yarış olan Marmaris Rallisi’ni de ilk sırada tamamlamayı başardı. Kocaeli’de ise yaşadıkları arıza nedeniyle Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi yarışı bitiremedi. Sezonun dördüncü yarışı olan Bursa Rallisi’nde tekrar zirveye çıkan Avcı-Gücenmez, Eskişehir’de de rakiplerine şans tanımadı ve İstanbul Rallisi öncesinde gerçekleşen beş yarışın dördünü kazanmayı bilmişti.
Sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan eden Red Bull sporcusu Yağız Avcı, “Bu sezona yeni bir otomobile ile başladık. Yarışlar bizim için oldukça iyi başladı. İlk iki yarışı kazandıktan sonra, Kocaeli debriyaj problemi yaşadık. Ardından da Bursa ve Eskişehir’de tekrar birinci olduk. Bugün de ilk sırada devam ederken yine debriyaj sıkıntısı yaşadık. Debriyaj sıkıntısı nedeniyle aracı marşla vurdurarak çalıştırdık. Red Bull Power Stage’de araç üç dört kez çalışmadı. Aracı çalıştırdıktan sonra ikinci sırada finişe geldik. Aldığımız puanlarla da şampiyona liderliğimizi matematiksel kazandık. Oldukça mutluyuz.” dedi.
Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2016 sezonu yedinci ve son yarışı 29-30 Ekim tarihleri arasında Çorum’da gerçekleşecek.
(İHA)