Galatasaray Basketbol Şube Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, Spor Toto Basketbol Ligi’nde yeni sezonda tek hedefin şampiyonluk olduğunu söyledi.
Yalçınkaya, 2016-2019 sezonu Spor Toto Basketbol Ligi fikstürü sonrası GS TV’ye değerlendirmede bulundu. Tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyleyen Ömer Yalçınkaya, “Alışma süreci nedeniyle ilk haftalarda derbilerden bir parça uzak kalmak istiyorduk. 6. hafta Fenerbahçe ile oynayacağız. Lig uzun bir maraton, Euroleague’de de çok ciddi rakipler bizi bekliyor. Ona göre kadromuzu şekillendirdik. 1-2 transfer haricinde kadromuz tamamlandı. İnşallah seyircimizin de desteğiyle alnımızın akıyla yine müthiş bir sezon yaşarız. Tek hedefimiz Türkiye de şampiyon olmak; Euroleague’de ise gidebildiğimiz en uzak noktaya ulaşmak. Bunun için çok çalışacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

“6. OYUNCUYU YA TRANSFER EDECEĞİZ YA DA ALTYAPIDAN ÇIKARTACAĞIZ”
Yeni sezon öncesi hazırlık süreci hakkında konuşan Yalçınkaya, “Antrenörlerimiz 15 Ağustos’ta genç tabir edeceğimiz oyuncularla çalışmayla başlayacak. Resmi açılış ise 22 Ağustos’ta olacak. İstanbul’da bir hafta çalıştıktan sonra İtalya’da 15 günlük bir kamp ve hazırlık sürecimiz olacak. 15 Eylül sonrası İstanbul’a geleceğiz. TÜBAD’ın Antalya’daki organizasyonunun ardından ligle perdeyi açacağız. Bildiğiniz gibi kadroda 6 Türk oyuncu ile sahada yer almamız gerekiyor. 6. oyuncuyu ya transfer edeceğiz ya da altyapıdan çıkartacağız” dedi.
(İHA)