Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kulüpler Birliği Vakfı ile ortaklaşa kurduğu Yayın İhalesi Komisyonu çalışmalarına dün İstanbul’da yapılan toplantıyla başladı.
TFF’nin İdari Merkezi’nde yapılan toplantıya TFF adına Başkan Yıldırım Demirören, Başkan Vekilleri Servet Yardımcı ve Hüsnü Güreli, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ile Genel Sekreter Kadir Kardaş, Kulüpler Birliği adına ise Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan ve Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Mesut Altan ile Komisyon sekreteryasından sorumlu Mustafa Eröğüt katıldı.
Toplantıda mevcut durum değerlendirmesi yapıldı ve Türkiye’de yayın pazarının tüm paydaşlarının ziyaret edilerek fikir alışverişinde bulunması kararlaştırıldı. Toplantıda Yayın İhalesi Komisyonu’nun ilk görüşmesini önümüzdeki günlerde Süper Lig’in 17 sezonluk yayıncısı olan Digiturk’le yapması da karara bağlandı. Komisyon, kulüplerin ve diğer tüm paydaşların görüşlerini aldıktan sonra, oluşan fikirler doğrultusunda, yeni dönemin yayın koşullarını belirleyecek şartnameyi hazırlamaya başlayacak.
(İHA)