GİRESUN (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Yeşilgiresun Belediyespor'da, anlaşmaya varılan biri yabancı 9 oyuncuyla resmi sözleşme imzalandı.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, daha önce prensip anlaşmasına varılan Pınar Karşıyaka'dan İnanç Koç, Anadolu Efes'ten Emircan Koşut ve Okben Ulubay, Pertevniyal Gençlik'ten Efe Beşok ve Samet Gülek, İTÜ'den Şuacan Pişkin, ABD'li Malcolm Armstead ile iç transferde Tansu Aksoy'la birer yıllık sözleşmelere imza atıldı.

Törende konuşan kulüp başkanı Kerim Aksu, yeni sezonda gençler ağırlıklı kadroyla mücadele edeceklerini söyledi.

Sadece dört yabancı oyuncu transfer edeceklerini, kadrodaki diğer oyuncuların büyük kısmın yerli ve genç isimlerden oluşacağını belirten Aksu, şöyle devam etti:

"2012 yılında çıktığımız bu yolculukta çok düşük bütçelerle çok büyük işler başardık. Giresun gibi ortalamanın altında küçük bir kentte basketbol süper liginde bir takımın olması tüm Giresunlular gibi bizi de ayrıca gururlandırmakta. Biz Giresun'un basketbol şehri olduğuna inanıyoruz. Gerçekten çok büyük bütçeli, çok büyük takımlarla mücadele ediyoruz ama bizim yüreğimiz var. Yeni sezon için transfer politikamızı biraz daha değiştirerek genç oyunculara yönelik bir çalışmayla yola çıkıyoruz. 'Giresun'dan yıldızlar çıkacak' diyoruz. Giresun'dan çok büyük yıldızlar çıkaracağız. Giresun'u tercih eden tüm oyuncularımıza teşekkür ediyorum."

Aksu, Yeşilgiresun Belediyespor'un yeni sezon hedefinin play-off oynamak olduğunu dile getirerek, "En zoru bizim için geçen sezondu. Spor Toto Basketbol Süper Lig'de ilk kez mücadele ettik. O ligde kalabilmek ilk yıl bu yapıyla çok zordu. Bunu başardık. Bu yıl daha da güzel şeylere yapacağız. Yeni sezondaki hedefimiz sadece ligde kalma değil. Kesinlikle ligin asansör takımı olmayacağız. İddiamız play-off ve orada başarı elde etmek. Bu genç kadroyla büyük işler başaracağız. Giresun ve Yeşilgiresun Belediyespor ismini tüm Türkiye'ye duyurduk, duyurmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Yeşil beyazlı ekibin Pınar Karşıyaka'dan kadrosuna kattığı İnanç Koç ise başarılı olmak için Giresun'u tercih ettiğini ifade ederek, "Yeşilgiresun Belediyespor'un gençlere yönelik projesi çok önemli. Buraya yapılmayanı yapmaya geldik. Ümit vaat eden gençler yeni bir oluşum içerisinde çok büyük fırsat yakaladılar. Bunu değerlendireceklerine inanıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından oyuncular sözleşmelere imza attı.