Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kaleci Volkan Demirel’in milli takıma alınmamasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Fatih Terim’e ‘böyle böyle olaylar yaşadık beni bir daha çağırma’ gibi ifadeler kullanmış ama bu ifade o gün geçerlidir. Çağrıldığı anda da milli formayı rahatlıkla giyecektir" dedi.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri ve futbolcular, sarı-lacivertli kulübün projelerinden biri olan Fenerbahçe Yandex ve Hedef 1 Milyon Üye tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Fenerbahçe Yandex ve Hedef 1 Milyon Üye projelerinin tanıtım gezisi, ikinci gününde Ortaköy’de bulunan Fenerium Mağazasından başlayarak bölgede devam etti.
Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkan Nihat Özbağı, Önder Fırat, yönetim kurulu üyelerinden Selim Sapan, Dr. Serdar Erkan, Barış Aydil, futbolculardan Volkan Demirel, Michal Kadlec, Gökhan Gönül, Abdoulaye Ba, Hasan Ali Kaldırım, Uygar Mert Zeybek ile Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Takımı oyuncularından Dicle Nur Babat, Şeyma Ercan, Ergül Avcı, Katarzyna Skorupa ve genç bayan basketbolcular bu gezide taraftarlarla bir araya geldi.

"HOLLANDA’YI YENMEK İÇİN HAZIRLANMAK LAZIM"
Tanıtım gezisinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Yıldırım, A Milli Takımı’nın Letonya ile yaptığı 2016 Avrupa Şampiyonası Eleme maçını değerlendirdi. Yıldırım, "İyi oynadılar, çok gol kaçırdılar. Futbol bu, olabilir. Letonya’yı yenememenin üzüntüsünü fazla yaşamamak lazım. Hollanda’yı yenmek için hazırlanmak lazım. Hollanda’yı yenerlerse avantaj yakalarlar. Ancak 2 zor maç var. O zor maçlardan çıkarılacak puanlarla kendi durumumuzu netleştiririz diye düşünüyorum. Temennim, milli takımımızın kazanması” diye konuştu.

"DEMEK Kİ BİR İNSANIN CANI YANDIĞI ZAMAN BAZI SÖYLEMLER YAPABİLİYOR”
Fatih Terim’in hakemlerle ilgili şikayet ettiğini hatırlatan Başkan Aziz Yıldırım, “Bundan sonra ben hiçbir zaman şikayet etmeyeceğim, hep o şikayeti yayına koyacağız. Herkes görecek. Demek ki bir insanın canı yandığı zaman bazı söylemler yapabiliyor. Haklı mıydı? Bana göre haklıydı. Size göre haksız olabilir ya da başka yorumlar olabilir. Arkadaşlarımız ve ben konuştuğumuz zaman canımız yanıyor, diğer kulüpler için de geçerli. Bazı şeyler söyleyebiliyorsunuz. Hemen karşılığı ceza olmamalı” şeklinde konuştu.

"VOLKAN ÇAĞRILDIĞI ANDA DA MİLLİ FORMAYI RAHATLIKLA GİYECEKTİR”
Kaleci Volkan Demirel’in çağrıldığı anda milli formayı giyeceğini söyleyen Başkan Yıldırım, “Volkan’la ilgili de, bugün konuştum kendisiyle de. Milli takım teknik direktörü Fatih Terim’e ve federasyon yetkilileriyle de onun namına ben konuşuyorum kulüp başkanı olarak. Volkan’a yapılan hareketlerden dolayı ve küfür hadiselerinden o günkü şartlarda Türkiye’deki olaylar, Fenerbahçe’nin üzerine gelme, Fenerbahçe’nin üzerinden oyuncularımızı milli takımda olmalarına rağmen yıpratma, onlara karşı bir cepheleşme hadisesi vardı. Bunu biliyorsunuz, unutmadık, daha dündü. Şimdi o şartlarda Volkan’da psikolojik olarak rahatsızlığından dolayı Sayın Fatih Terim’e ‘böyle böyle olaylar yaşadık beni bir daha çağırma’ gibi ifadeler kullanmış ama bu ifade o gün geçerlidir. Bugün Türkiye’nin ihtiyacı varsa, şu anda en formada kaleci Volkan’sa, öyle değerlendiriyorsa, bunu değerlendirecek de milli takım teknik heyetidir, biz değil. Böyle bir şey varsa Volkan görevi yapmaya hazırdır. Her zaman da hazır olacaktır. Çağrıldığı anda da milli formayı rahatlıkla giyecektir” ifadelerini kullandı.

"MESSI VE RONALDO’YA DA AYNI YORUMLARA YAPACAKLAR"
Fenerbahçe’nin yeni transferlerinin performanslarına da değinen Başkan Aziz Yıldırım, “Biraz bekleyin. Sezon sonunda değerlendirmeyi yaparız. Bakın, Messi de gelse bu ülkeye, Ronaldo da gelse aynı bugünkü şartlarda yorum yapanlar bu yorumları nasıl Robin van Persie’ye yapıyorsa, Nani’ye yapıyorsa, Gomez’e, Sneijder’e veya bir başkasına bütün kulüplerdeki iyi oyuncular hakkında yapıyorsa yarın yine yapacaklar. Bu koşmuyor diyecekler, bu durmuyor, oradan vurulur mu, vurulmaz mı diyecekler, bu tenkitleri yapacaklar. Bunlara kulakları tıkayacağız, sene sonunda başarıya ulaşacağız. Fenerbahçe için başarı nedir? Şampiyon olmak ve Avrupa’da en üst noktaya taşıyabilmek durumumuzu, puanımızı arttırmak. İleriki yıllarda 1., 2. torbalarda yer alabilmeyi sağlamaktır. Yöneticiler, teknik heyetimiz, sporcularımız çalışıyorlar. Bunu başaracağız” dedi.

"IBRAHIMOVIC GİBİ OYUNCULARI HER ZAMAN ALABİLİRİZ"
“Ibrahimovic gibi oyuncuları her zaman alabiliriz” diyen Başkan Yıldırım, “Messi, Ronaldo derken bu kalite de oyuncuların gelebileceğini ima ediyoruz. Bunların değeri 300 milyon Dolar veya Euro. Bunları alabilir misiniz? Alamazsınız. Paranız olursa alırsınız. Biz 300 milyon Euro’yu bulursak gider teklifimizi yaparız. Şartlar da uygunsa, onlar da kabul ederlerse gelirler. 14 milyon Euro Ibrahimovic’in yıllık bütçesi. 1 yıllık mukavelesi var, biteceğini hesaplarsanız bu tip oyuncuları her zaman alabiliriz. Talip olabiliriz iyi organize olursak ama bunun bir üstündeki daha genç yıldızlar, yani bunlar isimdir. Barcelona takımında, Real Madrid de ya da dünyanın diğer büyük takımlarında oynayan sporcular var. Biz bunları alabilmeliyiz. Yani bir Messi’nin değeri 300’dürde oradaki oyuncunun değeri 60’tır, 70’tir. İhtiyacımız vardır. Öyle oyuncular getirip kaliteli takım yapmalıyız. Yalnız Fenerbahçe mi? Hayır. Bütün Türk takımları yapmalıdır. Artık değerli basın, futbol kulüplerini aşağı değil, yukarı göndermelidir. Aşağı çekmeyelim. Karalamakla veya tenkit etmekle onlar günü kurtarıyorlar ama geleceği karalıyoruz” diye konuştu.

"BİZİMLE BERABER MEDYA KENDİ ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAK"
Medyanın kendi üstüne düşen görevi yapması gerektiğini söyleyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Fenerbahçe’ye Rize’de kurşun sıkıldı, niye bulunmuyor? Biz ancak resmi mercilerle gidip konuşabiliriz, söyleyebiliriz ama buradaki güç basındır. Basın bunu alacak, inceleyecek. Takip edecek. Ne oldu? Ne zaman oldu? Ne kadar geçti? Sizler takip edeceksiniz. En son Mehmet Topal’ın meselesinde kurşun yorgun dediler kapattık hepimiz. Buraya oyuncu gelirken bunları okuyor. Tedirginlik veriyor. Bu tedirginlik yerli oyuncularda da var, yabancılarda da var. Yabancı buraya gelirken bunu soruşturuyor. O zaman gelme şartları zorlaşıyor. Bunu önlememiz, ortadan kaldırmamız lazım. Nasıl yapacağız? Bizimle beraber medya kendi üstüne düşen görevi yapacak. Sizden yardım ve destek istiyoruz."

"BÜTÜN KONUŞMALARI GİULİANO TERRANEO VE HOCAMIZ YAPIYOR"
Mehmet Topal hadisesinden sonra oyuncularla bir konuşma yapmadığını söyleyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Bütün konuşmaları Giuliano Terraneo ve hocamız yapıyor. Bu konulara girmedim. Emniyete gidip emniyette yaptığımız konuşmaları onlara anlatmak üzere hem Terraneo, hem Hasan Çetinkaya’ya söyledik. Onlar gidip anlattılar. Ülkede huzur, mutluluk için herkesi göreve çağırıyoruz. Bir şey söylüyorsak bilin ki muhakkak bilinçli söylüyoruz. Karşı çıkmak veya bir yeri karalamak için hiçbir cümle ya da kelime kullanmıyoruz. Fenerbahçe’nin büyümesi için hep beraber çalışıyoruz. Bakın oyuncularımız da geldiler, katkı verecekler" dedi.
(İHA)