Letonya ve Litvanya’nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası'nda Yıldız Milli Takımımız yarı finalde Sırbistan ile karşı karşıya geldi.

Oğulcan Baykan ile Vasilije Vucetic’in karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelenin ilk dakikası 4-4 eşitlikle geçildi. Vucetic ile hücumları değerlendiren Sırbistan, 6.dakikayı 9-14 üstün geçerken, ilk periyotu da 16-22 önde tamamladı. Mert Çevik’in turnikesiyle ikinci periyotun ilk hücumunu Millilerimiz değerlendirdi. Kovacevic’in sayılarıyla skor üreten Sırbistan, 14.dakikada farkı 10 sayıya çıkarttı (18-28). Devreyi de Sırbistan 29-36 önde tamamlayan taraf oldu.

Üçüncü periyotta savunmadaki direncini arttıran Millilerimiz, Ediz, Egemen ve Mert üçlüsüyle skor üretti ve 23.dakikada farkı 1 sayıya indirdi (35-36). Skor üretmekte zorlanan rakibi karşısında Ay Yıldızlılarımız, savunmadaki başarısını hücuma da yansıtınca periyotu 44-42 önde kapattı.

Son 10 dakikalık bölümde Egemen Güven ve Mert Çevik ile skor bulan Millilerimiz, Daskalovic’in sayılarına engel olamayınca Sırbistan, yakaladığı 8-4’lük seriyle 48-50 öne geçti. Ancak alan savunmasına dönerek kontrolü eline alan Yıldız Milli Takımımız, büyük bir çekişmeye sahne olan mücadeleden 67-62 galibiyetle ayrılarak finale yükseldi.