TFF’nin, Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’nde ki kaderini belirleyeceği Lille-Trabzonspor maçı ile aynı güne koyduğu Galatasaray-Fenerbahçe maçı yaygın medyanın internet  haber internet sitelerinde gün boyunca manşetlere taşınırken Trabzonspor ise neredeyse görmezden geliniyor.
Kimi internet sitelerinde Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in, ‘Fenerbahçe ve Şike İddianamesi’ ile ilgili yaptığı açıklamalar manşetlerde yerini alırken kimileri de Fenerbahçeli yorumcu Ömer Çavuşoğlu’nun Habertürk Tv canlı yayınında söylediği, “Kesin olaraktan Trabzon’u desteklemiyorum. Lille’yi destekliyorum. Her zaman öyleydim, ama Trabzon’a çok sıcakbakardım. Fransız takımı olan PSG, Marsilya’nın şampiyonlar Ligi’ne alınmaması sonrası PSG gitmedi. Niye, sen benim Fransız Ligi’nde şampiyon olmuş takımı her hangi bir sebeple alma hakkın yok dediler. Ben bunu beklerdim Trabzon’dan onu yapmadıktan sonra sen benim gönlümdeki Trabzon değilsin” açıklamalarına yer verdi.
Bazı internet sitelerinde ise Trabzonspor’un Fransa’da ki son durumu ile ilgili manşet altlarında haberi gördü.
Bilindiği üzere bir süre önce Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, “Çarşamba günü Galatasaray-Fenerbahçe derbisi var Perşembe günü gazetelerde kim yer alır sorusuna da,  “Perşembe günü gazetelerde FB-GS maçı yer alacak Trabzonspor ise yerel gazetelerde yer alacak” diye cevap vermişti.
Öte yandan Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı maçlar daha öncede yaygın medyanın taşra baskılarından yer bulmazken, Beşiktaş’ın UEFA Kupasında oynadığı maçlar ise yer almıştı.