TRABZON (AA) - Hentbol Bayanlar Süper Ligi takımlarından Zağnosspor, Ankara 1910 Spor Kulübü'nde oynayan milli oyuncu Gülay Türk ve Makedonya Süper Lig takımlarından ZRK (NHC) Wordor forması giyen Rus milli kaleci Nigina Saidova ile sözleşme imzaladı.

Zağnosspor kulüp binasında gerçekleşen imza törenine Zağnosspor Hentbol Kulübü Başkanı Haluk Selim, As Başkan Koray Turan, Genel Sayman Abdülaziz Baş, Genel Sekreter Serkan Aydın ve Antrenör Secaattin Aydoğ katıldı.

Selim, Avrupa kupalarına katılma hedefi yolunda çok önemli iki oyuncuya imza attırdıklarını söyledi.

Başarıyı yakalayacak bir takım oluşturma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini dile getiren Selim, "Ligin ilk yarısında takımımızdaki eksik yerleri görme fırsatımız oldu. Hocamızın da raporu doğrultusunda bu yerlere takviyeler yaptık. Hedefimiz kesinlikle Avrupa Kupaları'na katılmak. Bu hedefi gerçekleştirebilmek adına sürekli çalışıyoruz" dedi.

Hentbolda Trabzon'a başarı getireceklerini ifade eden Selim, şöyle konuştu:

"Önümüzde Türkiye Kupası maçları var. A Grubu'nda yer alan takımımızın hedefi gruplardan çıkarak finale kadar yürümek. Hedeflerimizin gerçekleşmesi için bir Rus, bir de Türk milli oyuncuya imza attırdık. İkisi de çok deneyimle oyuncular. Nigina Saidova Şampiyonlar Ligi'nde defalarca forma giymiş, Rus Milli Takımı'nda da oynamış çok iyi bir kaleci. Gülay Türk ise 180 kez Türk Milli Takımı'nın formasını giymiş. İki oyuncumuz da takıma büyük katkı sağlayacak ve hedeflerimizde bize yardımcı olacaktır."

Baş ise Zağnosspor'un Süper Lig'de ilk kez mücadele etmesine rağmen iyi bir görüntü sergilediğini, hem ligde Avrupa kupalarına katılma adına hem de Türkiye Kupası'nda mücadelesine devam ettiğini belirtti.

Aydoğ da tecrübeli iki oyuncuyu kadrolarına kattıklarını vurgulayarak, şimdi tek düşüncelerinin Muratpaşa Belediyesi maçı olduğunu, Türkiye Kupası'nda gruplardan çıkmayı hedeflediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Türk ile sezon sonuna kadar, Saidova ile de 1,5 yıllık sözleşme imzalandı.