Son günlerde etkili olan kar yağışının ardından bölgede kar kalınlığı 50 santimetreyi bulurken, kar ezme makinesi ile çiğnenen pistte kayak yapılmaya başlandı. Kayak tesisinin işletmecisi Bayram Yakut, mevsimin ilk karını ezdiklerini ve böylelikle sezonu başlattıklarını söyledi.
Ezilen karın üzerine bundan sonra yağacak karın pisti daha da güzel hale getireceğini kaydeden Yakut, “Bu yıl bölgemize kar erken geldi. Bu noktada oldukça şanslıyız. İşletmeci olarak değil, kayağı sevdiğimiz için de çok sevinçliyiz.” dedi.
 Zigana’ya Bayburt’tan gelen ve 44 yıldır kayak sporu ile uğraşan 62 yaşında ki sporcu İsmail Şimşek, Kop Dağında bulunan tesislerde kar olmadığı için buraya geldiklerini söyledi. Kayak yapmayı çok sevdiğini belirten Şimşek “Kaymayı çok seviyorum ve sağlığım müsaade ettiği sürece de devam da edeceğim.” dedi.
 İlk gün olduğu için pistin biraz yumuşak olduğunu ifade eden kayakçı İlker Öğretmek ise “Bu durum gün geçtikçe ve havanın da soğumasıyla çok daha güzel hale gelecektir” diye konuştu. Öğretmek, Türkiye’nin birçok kayak merkezinde henüz karın olmadığını kaydederek, kar yğışının sürdüğü Zigana Kayak Merkezine bütün kayak meraklılarını davet ettiğini söyledi.