Bir tarafta Şampiyonlar Ligi macerası sona ermesine karşın, yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek olmanın heyecanını yaşayan Trabzonspor, diğer tarafta Fenerbahçe zaferiyle liderliği ele geçiren ve yüksek moralli Galatasaray... Avni Aker Stadı bugün sezonun belki de en heyecanlı maçlarından birine sahne olacak. Bordo-Mavili ekip, ligdeki kötü gidişatı sona erdirerek zirveden kopmamanın hesapları içinde. Sarı-Kırmızılılar’ın ise haftalar sonra elde edilen liderliği bırakmaya niyeti yok. Bu doğrultuda iki takımın aklında da tek hedef var; o da 3 puan. Ortak endişe ise özellikle maçın ikinci yarısında ortaya çıkması muhtemel yorgunluk belirtileri.

‘Sıra Trabzon’da’

Fenerbahçe önünde muhteşem bir oyun sergileyen Elmander, rakip stoperleri adeta sahaya gömmüştü. Yobo ve Bilica’yı dozer gibi ezip geçen İsveçli, attığı ikinci golle rakip ağları da sarsmıştı. İmparator’un Trabzon’da tek forvet olarak görev vermeyi planladığı Elmander, “Bu maçta da golümü atıp takımıma 3 puanı getirmek istiyorum” diye konuştu.

Gol orucu bozulacak

Görev aldığı son 5 resmi maçta gol atamayan Burak Yılmaz, sezon başındaki günlerine dönmek istiyor. Halen 13 golle krallıkta açık ara önde bulunan milli futbolcu, suskunluğunu Galatasaray karşısında bozmak için dış dünyayla ilişkisini kesip, derbiye konsantre oldu. Teknik direktör Şenol Güneş’in de, Burak’la özel bir görüşme yaparak öğrencisine ne kadar güvendiğini dile getirdiği
ifade edildi.

Sınırda tehlike var...

Trabzonspor’da Serkan Balcı, Gustavo Colman ve Burak Yılmaz sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Galatasaray’ın sınırdaki tek ismi ise son haftaların en başarılı futbolcularından Semih Kaya.