Elbette suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz ama bu demek değildir ki mahkeme süresince, yani aklanana kadar şov yapar; suçsuzmuş gibi kendisine muamele edilir.

Böyle de bir şey yok. İnanıyorum ki buna kimsenin itirazı yoktur. Hani bize her zaman hukuk, adalet, insan hakları ve demokrasi dersi vermeye kalkan başta ABD ve AB ülkelerinde bile bizdeki kadar ne insan hakkı ne hukuk ne adalet ne de demokrasi vardır.

Bu düşünceye nereden vardım derseniz?

Hepimizin malumu daha dün 15 Temmuz’da ülkemizi işgal etmek, cumhurun başı olan Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast düzenlemek isteyen hainlerin yargılanmasına başlandı. Bu hainlerin mahkemeye getirişleri tam bir şov halinde olup oldukça tahrik ediciydi. Mahkemeye getirilen bu hainler sanki ülkeyi işgal etmek istememiş, Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulunanlar değilmiş de ülkemize altın madalya kazandırmış sporcu ya da bilim heyetinin üyeleri görünümündeydi!

Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir görüntü göremezsiniz. Adeta meydan okur bir görüntü vererek yaptıklarından keyif alır, mutluluk duyar bir tavır içindeydiler. Bu görüntüler, hala bu hain terör örgütünden medet uman, bel bağlayan, kendini gizlemiş hainlere moral veren bir gösteri gibiydi. Bu olay aynı zamanda vatanseverlere, 15 Temmuz’da şehit olanların yakınlarına ve gazilerimize karşı yapılmış saygısızca bir davranıştır. Böyle bir şey olamaz.

Öldüren hainin insan hakkı, demokrasi hakkı var da ölen, şehit olan, vatansever vatan evlatlarının insan hakkı yok mu? Hatırlayın ABD’nin Guantanamo Körfezi’ndeki Amerikan donanma üssünde yer alan tutukevindeki mahkûmların görüntülerini. Üzerlerindeki turuncu tulumlarla hep hatırlarız oradaki tutukluları. Onu da geçtim halkının oyuyla seçilmiş Mısır devlet başkanı Mursi’ye darbe yapan Sisi’yi bağrına basan Batı devlet liderlerinin demokrasi anlayışını da biliyoruz.

Hatırlayın Mursi’nin mahkeme görüntülerini. Üzerindeki turuncu kıyafet hiç de yabancı gelmez. Velhasıl ben yargılanan herkes suçludur demiyorum inşallah suçsuz olan kim varsa bir an önce ortaya çıkar. Fakat bunlar hoş görüntüler değil. Böyle de demokrasi olmaz. Umarım bu görüntüler son görüntüler olur.

Ne diyor cennet mekân Abdülhamit Han “Hak arayan varsa hakkını verin! Başkaldıran varsa başını kesin”.

Hangi terör örgütü olursa olsun hak ettiğiyle muamele edilmeli. Kanunlar yetersizse, yeni kanunlar çıkarılmalı daha da önemlisi terör suçlarının cezası idam olmalı, idam olmalı, idam olmalı. Bugünkü kanunlar caydırıcı değil.

Sonuç olarak Ey dini, kitabı, milleti, davası, olmayan, Ey Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz, vicdansız, haysiyetsiz, onur yoksunu; Vatan, Millet hainleri bunu bilinki; Hz. Ömer’in (R.A) dediği gibi “Eşit değiliz, çünkü sizin ölüleriniz cehennemde, bizimkiler ise cennette!” 

Tez vakitte, “Akıttığınız kanda boğulmanız dileğiyle.” Selam ve dua ile.