Dün akşam Trabzonspor takımı, özellikle maçın 70. Dakikasından sonra adeta Fatih Öztürk’ü deyim yerinde ise ablukaya aldı ancak geçemedi.
Bu bir realite oh be dedirten bir dilimdir ve doğrudur.

Bordo Mavililer Kasımpaşa maçının ilk dilimi, Konya maçının ikicince bölümü hadi Karabük maçının da ilk yarısını diyelim etti sana toparlarsak fazladan fazladan 1 buçuk saat yani 1 maç eder.

Hepsi bu.

Türkçesi Trabzonspor 7 haftada pozitif futbol adına bir 90 dakikayı gösterebiliyoruz. Hemen ekliyoruz. Beyler iyiye gidiyoruz da diyebiliyoruz.
Sahi, biz hangi takımdan bahsediyoruz? İyiye giden takımın adı nedir? Anlamak mümkün değil.

Trabzonspor 7 puan ile 12. Sırada Akhisar takımı ise 6 puan ile 13. Sırada Trabzonspor’un 7 maçta attığı gol sayısı 3 yediği 10 iyiye giden takımın karnesi bu adı da Trabzonspor.
Bakın yardımcı Antrenör Volkan Kazak’ın maçtan sonraki demecine “maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettik” söylemesi her şeyi açık açık anlatmıyor mu?
İyi mücadele etmişler kim karşı küme düşmemem adayı Akhisar’a karşı.

Yazık, vah ki vah.

Bunlar hangi takımın hocası olduğunu hala anlayamamışlar zahir.

Bu haftalık benden bu kadar.

Not: Geçen haftaki yazıma anlayarak veya anlamayarak lehte veya aleyhte on bini aşkın okurumun gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. İyi haftalar dileği ile Trabzonspor’un gerçek marka değerine ulaşacağı günleri özlemle bekliyoruz.


Alkışlar Sana Yusuf Usta..

Yavuz Selim sahasına aşinalığım sanıyorum 1966 yılı ile başladı.
Bu yılın başka bir güzelliği de Trabzonspor’umuzun kırmızı beyazlı renkler ile kurulduğu ilk yıldır.
Her takım yaşını saygı ile kutlarken biz inkâr ederiz.

Neyse biz yine dönelim Yavuz Selim futbol sahasına arada birde olsa gider, hem maç izler hem de bu futbol mabedinde anılarımı tazelerim.
Böyle bir günde Farozlu kardeşim Kartalla Zağnos-Pelitli maçına denk geldik.

Maçın tadı tuzu yoktu ama iyi ki de gitmiştim dedirtti.
Bu maçta takdire bir şayan davranışa eyleme şahit oldum.
Bu pozisyonu sizlerle de paylaşmak istedim.

Maçın sonları idi Zağnosspor’da 33 sırt numaralı oyuncudan kornere çıkan topu orta hakem ile yan hakem anlaşarak aut kararı verdiler. Haklı olarak Pelitlispor oyuncuları hakeme itiraz ederken topun kendinden kornere giden 33 numaralı oyuncuda rakipleri ile hakeme itirazda bulundu. “top benden çıktı” diye ve hakem kararından vazgeçip köşe atışına hükmetti.

Maçtan sonra hocası Derya’dan adını öğrendiğim Yusuf Usta bu hareketi ile her şeyin menfaate dönüştüğü bu ortamda futbolseverlerden büyük alkış aldı.
Adı gibi Usta’ca iş ahlakına sportmenliğe yakışan bu davranışı tebrik ediyorum. Yusufların çoğalması dileği ile yeni sezonda tüm amatör takımlara başarılar dilerim.

Alkışlar takdirler sana Usta Yusuf…