Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meydan Parkı’nda 7. Geleneksel bilek güreşi turnuvası düzenlendi. Vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen turnuva halktan yoğun ilgi gördü.

Yaklaşık 70’e yakın yarışmacının katıldığı turnuvada kilo ve çeşitli sınıflandırmalara göre şampiyon olanlara Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hediyeler verildi.

Trabzon Vücut Geliştirme ve Bilek Güreşi İl Temsilcisi Milli Takım Antrenörü Kerim Sevinç, amaçlarının ata sporu olan bilek güreşini sevdirmek olduğunu söyledi. Sevinç “Bu yıl Büyükşehir Belediyesiyle 7.’sini düzenlediğimiz bilek güreşi şölenimize yaklaşık 60 kişi katıldı. Bu bir şölendir, halkımızın ilgisini arttırmak amaçlı bir yarışmadır. Buradaki gaye, Trabzon’un güçlü insanının ata sporunda da güçlü olduğunu ispatlamak. Trabzon’da cevherler var. Bu yarışmaları daha sık düzenleyip yetenekli arkadaşlarımızı daha da başarılı bir hale getirmek istiyoruz. Bu şölen Türkiye ve dünya platformunda madalya elde etmek amaçlı yapılmış olan yarışmalardır” ifadelerini kullandı.