Aktif mesleğimizi sürdürdüğümüz çalışma ortamımızda, Türkiye’nin değişik coğrafyalarında yetişmiş birçok kişiyle kaynaşma ve sohbet etme imkânı yakalıyoruz.
Dolayısıyla ülkede farklı kültürler, şiveler, değerler ve bakış açılarının var olduğunu hissetmek, bizlere ne kadar büyük bir ulus olduğumuzun haklı gururunu yaşatıyor.
*
Muhatap olduğumuz bu insanların çoğu, Trabzonlular için “hırçın Karadeniz’in inatçı, tuttuğunu koparan, vatanperver ve fedakâr insanları” nitelemesini yapıyor.
Bu topraklarda yetişmiş ve bölgenin kültürü ile harmanlanmış biri olarak, memleket insanımın vatanseverlik yönüyle ön plana çıkıp bu şekilde tanınıyor olmasıyla her zaman gurur duymuşumdur.
Hele hele, ülkenin dört bir yanının farklı terör gruplarıyla çevrildiği ve neredeyse tamamının terör eylemleriyle sarsıldığı böylesine sıkıntılı bir dönemde, Trabzon isminin pek az gündeme gelmesi, birliğimize göz diken vatan hainlerinin içimizde barınamadığının açık bir göstergesidir.
*
Dikkat edin, dağdaki teröristlerle kol kola fotoğraf çektirmeyi marifet sayıp, siyasetini onlara paralel olarak yapan sözde milletvekillerinin bulunduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, dolaylı da olsa teröre çanak tutan, ismi terörle anılmış Trabzonlu ne bir milletvekili, nede bir bakan yer almıştır.
Aksine, siyasi kimliği her ne olursa olsun, Meclis’te Trabzon’u temsil eden bütün milletvekilleri, terör ve uzantıları karşısında eğilmeden, bükülmeden, her daim omuz omuza verip, birlikte mücadele etmiştir.
*
Durum ortada…
Vekillerimiz, has Trabzonludur.
SOYLU BAKAN
Hiç şüphesiz Türkiye, 15 Temmuz darbe teşebbüsünü, göğsünü tanklara siper eden, milli bütünlüğü için canını hiçe sayıp darbecilerin önüne atlayan vatan evlatları sayesinde atlatmıştır.
Evet…
Hainler o kara gecede, bizlere tarifsiz acılar yaşattı.
Yüzlerce şehit verdik, binlerce yaralımız oldu.
Hayatımda ilk kez, gece yarısı ezan okunduğuna, art arda salaların verildiğine şahit oldum.
Çok şükür bu millet, iradesini elinden almak isteyenlere hak ettikleri dersi dünyanın gözleri önünde vermiştir.
*
Süleyman Soylu
O gece olan biteni evine kapanıp, perde arkasından seyredenlerden olmadı Sayın Soylu.
Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı idi kendisi.
Güzel işlere de imza atmıştı.
Güzel projeleri de vardı Soylu’nun.
Devlet adamı olduğunu çoktan ispatlamıştı yani.
Sokağa inmeyebilirdi.
Lakin dediğimiz gibi, has Süleyman Soylu has bir Trabzonlu…
Mevzu vatan olunca dayanamadı.
Yüreği büyüdükçe büyüdü, sığmadı bedenine.
Benim yerim milletimin yanı dedi, bir kenara bıraktı bakanlığını.
Dahası, milleti ile bir oldu, millet gibi davrandı.
*
Ve bugün…
15 Temmuz gecesinde darbecilere karşı takdire şayan duruşuyla sadece Trabzonluların değil, Tüm Türkiye’nin gururu olan Sayın Süleyman Soylu’ya terörle mücadelede en kritik rolü üstlenen Bakanlık emanet edildi.
Hak verirsiniz ki, İçişleri Bakanlığı’nın sevk ve idaresi,  ancak böylesine bir isme teslim edilir.
*
Tebrikler Sayın Cumhurbaşkanım…
Başarılar Sayın Bakanım…
+++
BAYRAM…
Birkaç gün sonra Mübarek Kurban Bayramını idrak edeceğiz.
Bu bayramın damağınızla birlikte ruhunuzu da tatlandıracak, milli ve dini duygularınızı çok daha fazla ön plana çıkaracak bir bayram olması dileğiyle, muhabbetiniz bol olsun…