Trabzon’da bir grup Kamu Sen çalışanları emeklilik kampanyasıyla ilgili önce postane önünde basın açıklaması yaptı ardından topladıkları çok sayıdaki dilekçeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdi.

Grup adına bir açıklama yapan Türkiye Kamu Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber, yaşanan adaletsizliği dile getirmek için toplandıkılarını belirterek konuyla ilgili topladıkları dilekçeleri Başbakan’a göndereceklerini söyledi. Dilber, “Bizler bugün burada adalet istemek için toplandık. Hiçbir memurun emekliliği sefalete dönüşmesin diye toplandık. Çalışırken brüt maaşları ve çalışma süreleri aynı olan bir memur ile işçinin emekli olması durumunda işçi emeklisinin maaşı memur emeklisinden yüzde 15 ile yüzde 60 oranında daha fazla. İşçilerin çalıştıkları sürelerin tamamı kıdem tazminatına sayıyor ama memurlara '30 yıldan fazla çalışırsan ikramiye vermem' deniliyor. Oysa emeklilikte yaş sınırı 65’e çıkarıldı ve bir memurun emekli olabilmesi için en az 40-45 yıl çalışması gerekiyor. Sonuçta bir memur aynı şartlardaki bir işçiye nazaran ayrı yarıya daha az emekli maaşı alıyor. Soruyorum sizlere memur emeklilerine uygulanan bu haksızlık hangi vicdana, hangi adalete sığar. Biz işçilerimizin emekli maaşlarının ve kıdem tazminatlarının yüksekliğini değil, memurlarımızın emekli maaş ve ikramiyelerinin düşüklüğünü ve yaşanan adaletsizliği dile getiriyoruz” dedi.

Dilber, 81 ilde memurların feryatlarını kağıda dökerek Başbakan’a gönderdiklerini ifade ederek, “Emekliliği kabusa dönüşecek 2,5 milyon memurun ve 2 milyon dolayında memur emeklisinin gönülden dileğini ve yasal hakkını dile getiren bu dilekçeler ile memurlarımızın emeklilikte sefalet kaderimiz olmasın diye haykırmaktadır. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında 81 ilinden memurlarımız feryatlarını kağıda döktüler, Başbakan’a gönderiyorlar. Yetkililer, milyonların feryatlarına kulak tıkıyarak sorunu yok sayamazlar. Sorunlara kulaklarını tıkıyanlara 500 bin dilekçe ile sesimizi duyuracak, adalet istediğimizi ileteceğiz” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Dilber ve beraberindekiler toplanan dilekçeler postanede Başbakan’a gönderilmek üzere görevlilere teslim etti.