Geçen yıldan farkı olmayan bir oyun. Nasıl olsun? Sahaya çıkan kadroda, Mustafa Yumlu'nun dışında geçen yıl olan oyunculardan oluşmuş. Bununla beraber Cardozo gibi oyuncunun yokluğunda Waris gibi oyuncuyu önde tek kullanma yanlışlığı var. Yeni transferler takıma katıldığında dün olan görüntü değişebilir mi bunu zaman gösterecek. 
Lüksemburg takımı oyunda doğruları yapmaya çalışan ekip. Top rakipteyken kendi alanlarında takım savunmasını çok iyi yaptılar. Top kendilerine geçtiğinde ise özellikle Jordann Yeye'nin geliştirdiği karşı ataklarda gol pozisyonu ürettiler ve oyun disiplininden maç süresince kopmadılar. Trabzonspor'un sahaya çıkardığı 11'den dünkü görüntüden farklı bir oyunun ortaya koyması bana hayalcilik geliyor. Çünkü serbest vuruşlardan başka gol pozisyonu üretmede çok yetersizler. Mehmet Ekici'nin serbest vuruştan attığı gol dışında karşı kalede etkin bir hücum girişimi maç süresince yok. Sağda Salih Dursun, önünde Sefa. Solda Musa Nizam, önünde Erkan Zengin. İki kenar da atak girişimlerinde katkı anlamında ne yazıkki pozitif bir görüntü veremediler. 
SİSTEMİN OTURMASI ŞART 
Orta alanda ise Mehmet Ekici yine takımı pozitif yönde etkileyen bir isim. Soner geldiği günden beri bir türlü temposunu artıramıyor. Futbol sadece ayağına gelen topu olumlu pas vermenin dışında oynadığı yer olarak daha yaratıcı olması gerekmektedir. Yoksa bu görüntüsü ile tam orta alanda oynayacak durumda değil. Yeni transferler takıma katıldıktan sonra geçen zamanda Trabzonspor için daha sağlıklı yorum yapma olanağımız var. Fakat görünene göre eksikler geçen sezon olduğu gibi devam ediyor. Bir başka gerçek ise Şota'nın artık sistem konusunda da bir takım düzenlemeleri ortaya koyması gerekmektedir. Yoksa bu sezon da geçen sezon gibi hayal kırıklığı yaratan maçların fazla olmasına neden olur. Benden uyarması...