Trabzon’un göbeğinde bir hurda yığını gibi duran Çimento Fabrikası’nın şehri terk etmesi için 8 ay gibi kısa bir süre kaldı. 
Fakat henüz Çimento’da bir hareketlilik söz konusu değil. Demişlerdi ki Çimento Fabrikası’nın sahibi  Lütfi Yücelik Erzurum lobisi ile işi Ankara’da çözecek.

FABRİKAYI TAŞIMAYACAK. 

Çözdü mü bilemiyorum fakat Trabzon’daki yöneticilerin pısırık açıklamaları bana, bir sorun olduğunu ve yasal süresi olan Aralık ayında bizim bu hurda yığınını şehrin göbeğinden kaldıramayacağımız hissini veriyor. 
Allah razı olsun Sayın Yücelik’ten, Sayın Cem Uzan’dan ve önceki sahipleri ile devletten. Orada yüzlerce istihdam sağladılar. 

Büyük bir ekonomik sirkülasyon kattılar bölgeye. 

Fakat artık şehir dışına taşınması şart oldu. Artık Trabzon turizm şehri oldu. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Aşkale yönetimine Araklı’yı sunmuş fakat Aşkale Akoluk Vadisi’ni istemişti. 

Tabi ki hayır beyler. 

Orasını temizlememiz lazım. Gerçi bizim belediye ne bulduysa oraya açıyor ama o vadi bizim için önemli. O vadi tarihi İpekyolu’nun, o Vadi Sümela’nın, o vadi Trabzon’un geleceğinin vadisidir. 

Hadi geri sayım başladı, 8 ay var AK Parti’liler, CHP’liler, MHP’liler, Trabzon’un Valisi, Trabzon’un Belediye Başkanları ve Trabzon’un ünlüleri, bu şehre tükürdüğünü yalatmayın ve kesinlikle bu fabrikanın taşınması hususunda taviz vermeyin. 

KOCAMAN TEŞEKKÜR 
Erdoğdu Lisesi’nin aslanlarına kocaman teşekkür ediyorum. 

Dünya’ya futbol dersi, Türkiye’ye de Trabzon dersi verdiler. 

Trabzon nedir, kimdir, Trabzon’da futbol nedir, spor nedir, Trabzonlu demek ne demektir, ve tabi ki kolbastı ne anlama gelir. 

Bunu herkese gösterdiler. 

Trabzon’u terörist ilan edenlere Trabzon’da buna çanak tutanlara okkalı bir tokat çaktılar. 
Alın teri ile, şikesiz, bu şehrin aslanlarının her zaman dünyayı dize getireceğini bir kez daha gösterdiler herkese. 

Helal olsun, Allah razı olsun, alnımıza sürülmeye çalışan Kara lekeleri sizin gibi temiz yürekli aslanların kazandırdığı başarılar ile bertaraf ediyoruz. 

Tek mutluluğumuz bu değildi , Yanal’ın askerleri Aslan’ları Hüseyin Avni Aker’de terbiye etti. Güzel zevkli bir maçtı ama şu Federasyon, ah federasyon sen nelerinle anılacaksın, senin günahlarının bedeli çok ama çok ağır olacak, bizim emeğimize vurduğunuz her çalım, çalınmayan her düdük, görülmeyen her pozisyon size cehennemde çıra olacak, ve ölmeden yanacaksınız. İşte buda benim TFF’ye ahım olsun. 

Biter mi, bitmez. Birde Yomrasporumuz var 3. Lige Yükselen. Yomrasporumuzu da tebrik ediyor tüm futbolcularına ve teknik heyete Trabzon adına teşekkür ediyorum. 

Yetmedi  Amerika’nın Boston şehrinde bu yıl 12.'si düzenenlenen ‘’Seismic Design Competition’’ (Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması ) ‘ nda  hazırladıkları ''1773 State Tower'' isimli gökdelen projesi ile finale kalan KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri yarışmada büyük başarı gösterdiler. 

Alınlarından öpüyor Trabzon adına tebrik ediyorum. 

Dahası var, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde düzenlenen salon futbolu Süper Lige Yükselme müsabakalarında KTÜ bayan salon futbol takımı rakiplerini bir bir ezerek kupanın sahibi oldu. 
Nerede olursanız olun, elinizdekilerle yapabileceğinizi yapın diyor eski bir devlet başkanı. 

Evet Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Erdoğduspor’un başarısı kulağınıza küpe olsun, öze dönüş için biraz daha çaba gösterin, görelim, bu şehrin evlatları destanlar yazarken yanlarında zenciler, portekizliler yoktu. Bu şehir tüm destansı zaferlerini Farozlusuyla, Erdoğdu’lusuyla, Arafilboylu’suyla yazdı. Bizde ancak böyle aslanlarla destan yazabiliriz. 

TRABZON VALİSİ ÖZÜR DİLEMEDİ Mİ? 
Sürmene olayı ile ilgili fazla bir şey söylemeyeceğim çok mühim bir olay değil, sadece şoföre üzüldüm. Diğer şowmenlerin olaydan haberi olduğu yönünde 6. Hissimimin baskısını halen daha silip atabilmiş değilim.  Olayın Trabzon ile alakası yoktur. Belki Trabzon’da bir örgüt militanı yapmış olabilir yada içimizdeki bir İrlandalı. Nüfus kağıdı da çıkarabilir ha,,, sahte üzerine Trabzon yazılı. 
Sakın inanmayın. Anası ben doğurdum dese de inanmayın. 

Trabzonspor taraftarı, Trabzon’un evladı böyle bir şey yapmaz. 

Eğer Trabzonlu diye açıklanırsa inine girin kesin başka bir bağlantı çıkacaktır. 

Tabi Trabzon’u yönetenlerle işbirliği yapıp Ulusal medya bizi parçalamadan bunu açıklayabilirsek. 

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e zaten taraftar yapacağını yaptı, 25 bin kişinin aynı anda istifaya çağırdı tek vali Sayın Öz olsa gerek.

 Üzülüyor insan, sen Cumhurbaşkanının Trabzon’daki temsilcisisiniz, tamam o gece sizi 3 kere Cumhurbaşkanı, 3 kere başbakan ve 2 kere İçişleri bakanı aramış olabilir. Kolay değil. 301 kişinin öldüğü Maden faciasında bile bu kadar aramamışlar Manisa valisini. 

Bir şeyler söylemeniz, bir açıklama yapmanız gerekebilir. 

Ama size gelen her bilgiyi bu şehrin hassasiyetlerini hiç düşünmeden çıkıp söylerseniz, millet emniyetin, istihbaratın veya Jandarma’nın size ne bilgi verdiğine bakmaz. 
Kimse Emniyet Müdürünü, Jandarma Komutanını, MİT başkanını istifaya çağırmaz. 
İyi niyetli olduğunuzdan şüphemiz yok, o gece sabaha kadar hastanelerde, olay yerinde hiç uyumadık, sonrasında günlerce takipte kaldık. Sizinle birlikteydik. Hassasiyetinizi gördük ve azami gayretinizi. Fakat şu iki söze çok kırıldık. 

Ağzınızdan çıkan iki söz ‘Olay yerel bir saldırıyı işaret ediyor’Deliller, bulgular, olay yerindeki araç, plaka ve diğer ibareler alan çalışmaları bu iki kişiyi doğruluyor’ sözlerinizi geri alın acele ile söylenmiş hata payı yüksek sözler deyin özür dileyin, Trabzon sizi yine bağrına basar merak etmeyin. 

Bu şehir her ne kadar fırtınalı olsa da en asi zamanlarında bile attığı her adımda önce vicdan demiştir tüm vicdansızlara inat.