KTÜ Rektörü, Afrikalı Öğrenci Birliği Yönetimini ağırladı KTÜ Rektörü, Afrikalı Öğrenci Birliği Yönetimini ağırladı

Ürettikleri SİHA ve İHA'larla Türkiye'nin teknoloji hamlesine büyük katkı sağlayan Bayraktar kardeşlerden Selçuk Bayraktar 1.2 Milyar dolarlık servetiyle Türkiye'de 24. dünyada ise 2 bin 410'uncu, Haluk Bayraktar ise 1.1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'de 27. dünyada ise 2 bin 545'inci en zengin ismi oldu. 

Listenin zirvesinde 233 milyar dolarlık servetiyle Fransız Bernard Arnault yer aldı.

Louis Vuitton ve Sephora gibi markaların sahibi olan moda ve kozmetik devi şirketlerin patronu olan Arnault'nun serveti geçen sene 22 milyar dolar arttı.

2020 yılında 76 milyar dolarlık servete sahip olan Arnault, dört yılda servetini yaklaşık üçe katlamış oldu.

Listede Türkiye adına zirvede ise 5,1 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yer aldı. 65. yaşındaki Yıldız Holding patronu Ülker'in serveti geçen yıl yaklaşık 100 milyon dolar arttı ve dünyanın en zenginleri listesinde 2024 yılında 597. sırada yer aldı. 2022 listesinde zirvede olan Ülker geçen sene Türkiye'nin en zengin ikinci, dünyanın en zengin 534. ismi olmuştu.

Türkiye'nin ikinci en zengin ismi ise 3,5 milyar dolarlık servetiyle Kazancı Holding patronu Şaban Cemil Kazancı oldu.

Türkiye'nin en zengin üçüncü ismi, 3,1 milyar dolarlık servetiyle İpek Kıraç oldu. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar da ilk kez Forbes milyarderler listesine girdi. 

Baykar Teknoloji patronu 44. yaşındaki Selçuk Bayraktar, 1,2 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin 24., dünyanın 2410. en zengin ismi oldu. Selçuk Bayraktar, 2022 yılında Türkiye vergi rekortmeni olmuştu. 45 yaşındaki Haluk Bayraktar da 1,1 milyar doalrlık servetiyle Türkiye'nin 27., dünyanın 2545. en zengin ismi oldu.

Geçen sene milyarderler listesinde yer alan Turgay Ciner ve Hanifi Öksüz ise bu yılki listede yer almadı.