Trabzonspor’da yetenekli oyuncu Okay Yokuşlu ile  2020 yılına kadar nikah tazeledi. Medical Park Arena’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, “Bu özel bir gün. Gerçekten planlamadık bugün Okay’ın doğum günü. Okay 23 yaşına giriyor ve bu sene sonundan itibaren 3 yıl daha güzel bir dönemi geçirmek üzere yeni bir anlaşmaya vardık. Hepimiz biliyoruz ki Trabzonspor son yıllarda çok önemli süreçlerden geçiyor. Doğası gereği yeniden bir yapılanma içerisindeyiz. Bu yeniden yapılanmada üzerinde durduğumuz en önemli konu, karakter konusu. Daha önceden de defalarca söylediğimiz gibi her hangi bir takımın başarılı olabilmesinin en önemli anahtarlarından birisi belki de en önemlisi karakterli oyunculara sahip olması. Karakteri 2 anlamda düşünüyoruz. Ya da içerik olarak 2 anlamı olduğuna inanıyoruz. Birisi gerçekten insan karakteri, bir diğeri de futbol karakteri. Okay, Trabzonspor açısından futbol camiası açısı8ndan her iki özelliğe sahip çok değerli oyuncumuz kardeşimiz. Bugüne kadar hepimizin beğenisini kazanmış Okay için yeni dönem başlıyor.
 
BAŞARI İHTİMALİ O KADAR YÜKSELİYOR
Tabi Okay ile birlikte bizim açımızdan da önemli süreç. İyi oyuncuların bir arada olduğu arkadaşlığın dostluğun en üst seviyede olan takım ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu yapıyı ortaya çıkarmak için takımın içerisinde bahsettiğim özelliklere ne kadar çok sahip oyuncu varsa başarı ihtimali de o kadar yükseliyor.
Trabzonspor adına gururla söyleyebiliriz ki şuan da var olan oyuncularla ilgili altını çizerek net şekilde ifade etmek isterim ki bizleri olağanüstü mutlu eden çok fazla oyuncumuz var. Hatta tüm oyuncularımız böyle. Her birine buradan teşekkür ediyorum. Belki şunu bile söylemeden geçemeyeceğim. Bazen tatiller oluyor. 22 gün 1 gün, 3 gün izinler oluyor. Bu 2,3 günlük iznini dahi Trabzon’da geçiren ve burada olağanüstü mutlu oldukları için ayrılmayan çok sayıda oyuncumuz var. Yerli ve yabancı bütün oyuncularımızdan bahsediyorum” dedi.
 
 GERÇEK BİR TRABZONSPORLU
Usta, “Yabancı oyuncuların takım içinde ki yerli oyuncular tarafından çok iyi karşılanması, onlara destek çıkılması onlara ev sahipliği yapması bakımından önemli işlev görüyor. Okay ve Okay gibi çok arkadaşımız burada tüm oyunculara ev sahipliği yapıyor. Okay adı üstünde bir kaç kelimeyi kullandım. Aslında ev sahibimiz. Şehirde aramızda en yakın olduğumuz arkadaşlarımızdan birisi. Trabzon’u, Trabzonspor çok fazlasıyla önemsemiş, içine sindirmiş, özümsemiş, ev sahipliğini fazlasıyla hak etmiş, gerçek bir Trabzonsporlu... Kontratı uzatmayla ilgili emin olabilirsiniz ki, belki de tarihin en en hafif en basit görüşmesini, en tartışması az olan rahat bir sözleşme dönemi geçirdik. Okay, Trabzon’da, Trabzonspor ile birlikte büyük başarılara imza atacağımıza kesinlikle inanan bir oyuncumuz. Bu sözleşmeyi yapmak için en ufak bir görüşmemiz olmadı. Kendisine teşekkür ediyorum. Hem bizim açımızdan, hem Türk milli takımı açısından, hem de gençlere örnek olma açısından sembol bir isim bizim için. Trabzonspor’da hep birlikte nice başarılara imza atacağımızdan emin olmasını istiyorum. Uzun uzun kendisiyle konuştuğumuzda, “Evet başkanım bu yolun nereye varacağını biliyorum, gereğini yapacağımdan tüm Trabzonsporluların emin olmasını istiyorum*” diyerek kendi isteğini fazlasıyla hissettirdi. En önemlisi çok genç. Bugün 23 yaşında. Nice mutlu yıllara, hep birlikte devam etmek üzere hayırlı uğurlu olsun... “ ifadelerini kullandı.
 
 
BAŞARIDA BANA DA PAY SAHİBİ...
Okay Yokuşlu ise, “ Başkanımız çok güzel şeyler söyledi. Bir nevi bu konuşmalar bir doğum günü hediyesi oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Bir teşekkürüm de şunun için. Kulüp içinde, Trabzonspor olarak yönetimden teknik ekibe kadar, takım arkadaşlarım, personelimiz, müthiş bir uyum içindeyiz. Bende bu uyum içinde ki bir parçayım. Çok mutluyum. Yakalayacak, olduğumuz başarılarda bana da bir pay sahibi olabilme fırsatı verdiği için başkanımıza ayrıyeten teşekkür ediyorum. Bu şehirde ilk geldiğim günkü i gibi nasıl heyecanlıysam aynı heyecanı taşıyorum bu imzayı atarken... “ dedi.
 
 
HUZURUMU BOZMAK İSTEMEDİM
Okay, sözleşme imzalamak için neden sezon sonunu beklemediği şeklinde ki soruya ise, “Ben bir kulübe geldim ve burada mutluyum. Gayet her şey güzel gidiyor. Büyük bir camiadayım. Takım içinde ki hiç bir kulüp taraf bozuk diyemem. Bize yardım eden herkes işini çok iyi yapıyor. Taraftarlarımız arkamızda. Biz de çok şükür, onlara karşılığını vermeye başladık. Mutluyum, huzurluyum, onun için bu huzurumu bozmak istemedim. Kısaca söylemek gerekirse. Burada büyük başarılar yakalayacağımıza inandığım için burada oldum.. “ dedi.

MAKSİMUM ÇABA SAR FEDİYORUZ
Takım içinde ki ilk ve ikinci yarı arasında ki farkları ise Okay, “Sezon başında çok yeni takımdır. Bir yapılanma içindeydik. Bazı şeyler hemen olmuyor. Biraz zaman alıyor bazı şeylerin oturması. Şundan emin olabilirsiniz hocamız ve takım arkadaşlarımız bu başarıyı yakalama yolunda maksimum çaba sarf ediyoruz. Bunun da meyvelerini almaya başladık ve daha iyi olacaktır. Şuan da tam istediğimiz seviyede değiliz. Daha da iyi olacağız.” Diye konuştu.
 
AVRUPA’DA ÜLKEMİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUM
Performansının arttığını kendisinin de düşündüğünü belirten Okay, “Bundan sonra ki süreç takımımız çok iyi yolda. Bende bunun bir parçası olduğumu düşünüyorum. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Performansımın attığını bende düşünüyorum. Bu benim için sınır değil. Her zaman daha iyisini olmaya çalışacağım. Burada yakalayacağımız başarılar beni çok tatmin edecektir. Bende Avrupa’da ülkemi temsil etmek istiyorum” ifadelerini  kullandı.