Baştan söyleyeyim Cardoza ve Bosingwa’yı iyileşmeden oynatma riskine girmeyip kendini riske sokan Vahid hocayı tebrik ederim.

Ama Vahid hocanın Fenerbahçe’nin kasetlerini izleyip etkilendiğini ve Trabzonspor’a korkak futbol oynatmasını ise asla kabul etmiyorum.

Fenerbahçe’ye  rahat oynama fırsatı verip onların yanlışından gol aramak camianın ve bu maçı bekleyen taraftarın istediği oyun sistemi asla olamaz.

Oturmuş kadroya sahip rakibine sahanın her tarafını kullanma fırsatı verirsen ve kazandığın toplarla organize çıkamazsan Trabzonspor olarak gol atma ihtimalin sıfıra iner.

Taktik bu olunca ilk yarıda Trabzon adına iyi savunma yaptı demekten başka futbol adına söyleyecek pek birşey de söylemek de mümkün olmuyor.

İkinci yarı Trabzonspor biraz daha ileri çıkınca pozisyonlar gelmeye başladı. Yatabare biraz daha hareketli olsa Trabzonspor’un golü bulması içten bile değildi. Ama Trabzon açılınca da kalesinde pozisyon verdi. Demek ki Vahid hoca savunma birlikteliğine güvenemediği için takımını ileri çıkaramıyordu.

Trabzonspor oturmuş ama yaşlı bir kadroya sahip Fenerbahçe’yi yorarak maçın sonlarında üstünlük sağlaması gerekirdi ama Fenerli futbolcuları o kadar rahat oynattılar ki Fenerbahçe’nin bu zaafından bir türlü faydalanamadılar.

1) Vahid hoca elindeki kadroyu ilerde daha iyi kullanacaktır.

2) Trabzonspor son dakikaya kadar yarışın içinde olacaktır.

3) Vahid hocanın Cezayir Milli Takımındaki gibi savunma ağırlıklı oyun oynatmasına Trabzon’da hiç gerek yoktur

4) Bosingwa ve Cardozo’nun Trabzonspor’a güç katacağı açıkca ortada.

Erken gelen derbi Vahid hocayı zorlamıştır buna rağmen futbolcuya dayalı değil, takım değil, takımı için oynayacak futbolcu istediği açıkca ortada.  Bence de başarının yolu bu olmalı.

Şükürler olsun ki bir Fener maçı gürültüsüz patırtısız normal stresinin dışında hiç bir müdahale olmadan bitti. Bu da gösteriyor ki Trabzonspor taraftarı saha içinden tahrik edilmezse sıkıntı çıkarmıyor.