Trabzonspor, Kadıköy'de 20 yıllık galibiyet hasretine bir türlü son veremedi.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Trabzonspor, rakibi karşısında deplasmanda galibiyet hasreti çekiyordu.

Uzun yıllardan beri Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda Fenerbahçe’ye karşı galip gelme özlemi çeken Bordo Mavililer şeytanın bacağını bu kez yine kıramadı.  

Trabzonspor, deplasmanda Fenerbahçe karşısında en son 20 yıl önce galip gelebildi. 23 Ağustos 1997’de rakibini Kadıköy’de 3-1'lik skorla mağlup eden bordo mavililer, sonraki 20 dış saha karşılaşmasında 12 mağlubiyet ve 8 beraberlik aldı, galibiyet sevinci yaşayamadı.

Gelelim maça..

Fenerbahçe-Trabzonspor.. Gergin, sıcak, stresli. Bir nevi yeni transferlerin imaj maçı.. Maçın 5. dakikasında Karadeniz kralı Burak Yılmaz gole imzasını atıyor ve takımı ateşliyor. Olcay Sahan ve Burak Yılmaz iyi bir ikili oluşturuyor fakat Burak erken sakatlanınca Trabzon formdan düşüyor ve defansın dağılan konsantresiyle Alper Potuk skoru eşitliyor.

Fenerbahçe’nin transferlerinin uyum problemi 65.dakıkada Olcay Sahan'ın, durumu 2-1 e getirmesine davetiye çıkarıyor. Valbuena ve Alper Potuk çabası haricinde vasata yakın oynayan Fenerbahçe 84.dakıka Valbuena'nın kullandığı penaltıyla skoru eşitliyor ve Trabzonspor yarı sahasına daha fazla sokuluyor. 85.dakıkadan sonra saldıran Fenerbahçe, defans yapan bir TS izliyoruz. 90+lar her iki takımın karşılıklı ataklarıyla taraftarı heyecanlandırsa da gole dönüşmüyor ve Kadıköy’de 2-2lik skorla puanlar paylaşıldı.

Trabzonspor iki kere öne geçtiği maçı kazanamadı. Bordo- mavililer Kadıköy’den beraberlik ile ayrılarak 20 yıl sonra yine galibiyetle tanışamadı.