Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı kurmaya çalıştığı kadroyu bozmadan yoluna devam etmekte kararlı olduğunu Antalyaspor deplasmanında da gösterdi. Ceza olmadığı sürece takımı bozmadı. Futbol açısından çok doğru bir hamledir bu hareket. Eğer birde kalite yakalanırsa şampiyonluk yolu budur.

Maça iyi başlayan atak yapan taraf Trabzonspor’du demek çok haksızlık olur. Antalyaspor hiç moralini bozmadan son maçında dişe diş mücadele ortaya koydu.

Ama hedefi olan Trabzonspor maça daha çok asıldı. Yusuf Erdoğan ve Olcan Adın takımını hücuma çabuk çıkardı. Henrique ortada gözükmeme opsiyonunu oyundan çıkana kadar devam ettirdi. İlk kez Trabzonspor kalesini koruyan Fatih  çok rahattı. Zeki Yavru, Yusuf Erdoğan’ın harika topuk pasını değerlendirerek Trabzonspor’u öne geçirdi.

Olcan kendine has vuruşu ile golleri ikileyince Bordo-Mavili futbolcular kendinden daha emin oynamaya başladı. Bourceanu ve Zeki Yavru orta sahanın isimsiz kahramanları oldu. Bu ikilin iyi anlaşması Adrian’ın daha iyi oynamasını sağladı ve Polonyalı yıldızın gollerdeki katkısı büyük oldu.

Trabzonspor 2-0 öne geçtikten sonra daha kontrollu oynamaya başladı.

Öyle ya da böyle Trabzonspor eski hocası Tolunay Kafkas’ın takımının da yardımıyla Sivasspor’u ikili averajla geçip ligi dördüncü kapatmayı başardı. Gelecek sezon Bordo-Mavililer UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmak için iki play-off maçı oynayacak. Ağustos sonunda oynanacak bu maçlar Trabzonspor’un hazırlanabilmesi için büyük avantaj.

Tecrübelerime dayanarak çok iddialı bir söz söyleyeceğim.Kaleci Fatih fırsat bulsun en az Onur kadar iyi kaleci olacaktır. Fatih yılmadan devam etmeli. Nasıl Onur, Tolga’dan kaleyi devir almışsa o da zamanı gelince aynı şeyi yapacaktır.

Bu kadro korunup nokta atışlarla gerekli yerlere takviye yapılırsa Trabzonspor önümüzdeki sezon istenilen hedeflere koşabilir. Hami Mandıralı’yla devam edilecekse ki bence edilmeli, kartları açık oynamak Trabzonspor’a yakışan tavır olur. Yönetim bir an önce bunhun kararını vermeli. Aksi Trabzonspor’a zarar verir.