Trabzon’a hizmetle görevlendirilen seçilmişlerin atanmışına ayrım yapmayacağım. Hepsine, Trabzon’un kalemleri, düşünürleri, dertlenenleri sürekli olarak bazı önerilerde bulunuyorlar.

Hepsi gözümüzün önünde cereyan eden konular ve o kadar haklı istekler ki bakanından valisine, belediye başkanında milletvekiline hepsi bu düşüncelere çok haklısın öyle olmalı diyor.

Sonrasında hiçbiri o düşüncenin hayata geçmesi için kılını kıpırdatmıyor.

Hadi önerileri bir tarafa koyalım, şehirde idare edenlerin gözüne girecek yakınlıkta önemli meseleler var.

Meydan parkı etrafındaki çingene pazarı gibi çadırlar, park eden araçlar, Kahramanmaraş Caddesinin rezilliği, esnafların kafasına göre masa sandalde atması, tabelaların düzensizliği, trafik sorunu, alt geçit, üst geçit sorunu, asfalt, beton sorunu. Yani görmemekte o kadar direniliyor ki?

DSİ SKANDALINI GÖRMEYENLER  

Bakınız DSİ Bölge Müdürlüğü deniz tarafından kışı kenar çizgisi kanununu, kabahatler kanununu, çevre kanunu alt üst eden hiçe sayan bir suç işleniyor. Yapılan labratuvar inşaatının harfiyatı olduğu gibi denize boşaltılıyor.

Büyükşehir Belediyesine soruyoruz ‘Biz ceza kesemeyiz Çevre birimini kurmadık’ diyor, Çevre Şehircilik İl Müdürüne soruyoruz bize ihbar gelmedi diyor.

Hiçbiride merak edip idip bakmıyor ki yahu o kadar yazıldı çizildi burada ne yapılıyor.

Bakanımz Soylu’nun her geldiğinde mutlaka uğradığı bir yerde böylesine kanunsuz işler yapılması çok ilginç. 180 kamera ile takip edilen bir kurumda böylesine bir ihmali kimsenin görmemesi kusura bakmayın ama sorumsuzluktan başka bir şey değildir.

Artık herkesi bıktıran bir meselede dilenciler.  Büyükşehir Belediye Başkanı Göç İdaresi Başkanlığı’na, göç idaresi başkanlığı valiye vali bakana, bakan kime atacak bilmiyorum?

Antalya, İzmir ve benzeri birçok şehirde bu sorun hallolmuş. Nasıl hal olmuş veya bu dilenciler neden özellikle erkek ağırlıklı nüfusu Trabzon’da.

Türkiye’nin her yerinde bombalar patlarken, ne idiğü belirsiz kimliği bile olmayan kişilerin bizim, halkımızın. Turistimizin arasında işi ne.

Yadırgamıyoruz, Allah kimseyi vatansız bırakmasın, ma kardeşim bu işin bir kuralı kaidesi var.
Bıktı millet bıktı. Her kavşakta camına vurulan, arabasının camları zorla silinmeye çalışılan, kapısı zorlanan halk artık isyan ediyor.

Bizim kendimize yetecek kadar fakirimiz var, mazlumlara sahip çıkalım diyen belediye kaç kişiye kumanya dağıtıyor Trabzon’da kaç kişinin evine sıcak aş ekmek getiriyor, kaç kişiyi evinde bakıyor.

Gitsin bu insanların yaşam standartını yükseltsin.


Zaten Türkiye Cumhuriyeti olarak milyarlarca doları biz Suriye Mülteciler in kamplarına veriyoruz, yine veririz.

Ama mesele yardım değil, mesele bu insanlar kim, hepsi Türkçe konuşuyor, Kürtçe konuşuyor, içinde bazı rijit düşünceli olanları var.

Örnek vereyim, kameraman çekim yapıyor, yer Meydan parkı Atatürk alanı. Dilenen 15 yaşlarındaki çocuk ‘Çekme yoksa sizde patlarsınız’ diyebiliyor.

Kim bunlar kim, Sayın Bakan Süleyman Soylu, Sayın Milletvekilleri Adnan Günnar, Salih Cora, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Haluk Pekşen.

Trabzon’un en elzem sorunlarından biri budur. Yarın öbür gün, MHP Ortahisar İlçe Başkanının tezi gerçek olurda bunlardan biri militanist bir ruhla şehrimize zarar verecek bir davranışta bulunursa, uyarıları dikkate almadıkları için Trabzon Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Başta olmak üzere tüm seçilmiş ve sorumlu atanmışların bu hususta suça yataklık etmekten yargılanmasını isteyeceğim.
Millet bunaldı anlamıyor musunuz, siz makam şoförleriniz ile, polis kortejleriyle geziyorsunuz, Trabzon’un sokaklarına çıkma bile çıkmıyorsunuz. Ama Trabzon halkı her gan an her saniye bu insanlarla muhatap olmak zorunda. Kim yüzünden becerip bu şehri kontrol edemeyen atanmış ve seçilmişler yüzünden. Trabzon halkı adına tüm siyasi parti temsilcileri ile atanmış ve seçilmiş tüm muhataplarına, yerel yöneticilere sesleniyorum.

Trabzon’da dilenci sorunu vardır, ve bu sorunu çözemediğiniz sürece BECERİKSİZ olarak herkesin zihnine kazınacaksınız.
Bunu böyle bilesiniz. Efendim o işte bizim işimiz mi diyenler. Evet efendim ünvanınızın önünde Trabzon var ise bu şehirdeki her iş sizin işiniz.

YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇMAYACAK MISINIZ?

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde açılacağı zaman siyasi parti yöneticileri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları işe koyacak adam listesi yapmışlardı.

Efendim bizden 10 kişi alacaksın, bizden 20 kişi alacaksın, misal veriyorum milletvekilimizin yeğenini, belediye başkanımızın tanışı, ilçe başkanımızın komşusunu almazsan sıkıntı çıkar tehditlerini bile duymuştuk o zamanlar.

Trabzon’un en lüks özel hastanesi olarak başladı, gerçekten de her giren taktirle karşıladı, milyon dolarlar harcandı.

270 kişi, evet tam 270 kişi, bacasız fabrika gibi değil mi? istihdam sağlayan bir yerdi.

Ortaklar arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle bu koca sağlık merkezinin kapısına kilit vuruldu.

270 kişi işsiz kaldı. Konu AK Parti Trabzon İl Başkanı’na, belediye başkanlarına, milletvekillerine ulaştırıldı.

Akçaabat’ta işsiz kalanlar seçtikleri kişilerin kapısına giderek bize çözüm bulun dediler.

Ama ‘Özel sektör ne yaparsa yapsın, kazansaydı bize mi verecekti’ dercesine toplumsal sorunu belki de kişileştirdiler ve oralı bile olmadılar.

1 kişinin bile istihdamının çok ama çok önemli olduğu Trabzon’da 270 kişinin istihdamı kimseyi alakadar etmiyor olsa gerek bir kişi demedi ki ‘Gelin şuraya el atalım da ne ise sorunu aşıp işi yoluna koyalım, diğer sorunlara bakarız’

Şu anda Sağlık Bakanı Recep Akdağ Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun diyaloglarının en sıkı olduğu isimlerin başında.

Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak büyük kolaylıklar sağlayabilir.

Dr. Adnan Günnar, Trabzon’un milletvekili ve Akçaabatlı, mesleği ve konuya hakimiyeti ile önemli katkıları sağlayabilir.

Muhammet Balta o bölgeyi iyi bilir, Akçaabat’ın önemine hakimdir.

E iki de hukukçu milletvekilimiz var Salih Cora ile Ayşe sula Köseoğlu.

Şimdi bu kadar yetki ve etki sahibi insan 270 kişinin istihdamına yol açacak bir yatırım için bilmedim görmedim duymadım diyorsa kusura bakmayın ama işsizlikle mücadeleyi başka nasıl yapacağız.  Biz özel sektörü daha nasıl destekleyeceğiz.

 Evet Akçaabat’da bir el atıldığında 300 kişinin istihdamını sağlayacak bölgenin en lüks özel hastanesini çözebilecek olan kişilerin isimlerini yukarıya yazdım. İsterseler çözerler, işsiz 270 kişinin duasını alırlar, istemezseler Akçaabat halkı gereğini mutlaka bir şekilde yapacaktır.

Haftanın Bürokratı: Abdil Celil ÖZ

Hakkında yapılan tüm eleştirilere rağmen, küsmeden, kırılmadan, kırmadan Trabzon’dan ayrılan, birlikte çalıştığımız Sayın Valimiz Abdil Celil Öz sempatikliği ve sabrı ile gönüllerin bürokratı olmuştur.



Haftanın Sözü:

“Büyük başarıların sahipleri, küçük işleri titizlikle yapabilme sabrını gösteren kişilerdir.”


Haftanın Gafı: Denize Toprak Dökülmesi

 DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerinin göz göre göre, suç olduğunu bile bile denize çamur ve harfiyat dökmesi. Yıllar önce bu yüzden DHMİ Müdürü görevden alınmıştı ama o zaman cesaretli yürekli valilerimiz ve yardımcılarımız vardı.


Haftanın Mekanı: Şehri Yar...

Eski adı Zigana Yörük Çadırı, çadır ortadan kalkmış, 10 numara 5 yıldız bir restaurant ortaya çıkmış. Nezih, kaliteli, lüks, lezzetli, huzurlu manzaralı, sakin. Toplantı salonundan düğün salonuna, restaurantından canlı müzikli kafesine, çocuk oyun salonuna kadar herşeyi düşünmüş. Şehriyar’ın yeni konseptiyle şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum.