Şehit polis memurunun Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki evinde eşi Ayten, kızları Esma Nur (13) ve Kardelen (10), oğlu Efe (4) teröre inat ayakta durmaya çalışıyor.

İnsanları haince arkadan vurmakla kimsenin bir şey kazanamayacağını söyleyen Ayten Geben, "Ahmet'im vatan uğruna şehit oldu. Ardında iki kızı ve oğlu var. Onları teröre inat asker ve polis yapacağım. Şehit çocuğu oldukları için devletimiz öncelik tanıyacaktır. Okutup vatana hizmet etmeleri için yetiştireceğim. Görevi başındaki ya da kendi halinde yaşayan insanların kanını dökerek hainler ne elde edebilir. Çocuklarım babalarını unutmayacak. İki kızım asker ya da polis olup babalarının adını gururla taşımak istediklerini söylüyorlar" dedi.

O günü hiç unutamayacağını ifade eden Geben, 4 yaşındaki oğlu Efe'nin de 1 dakikayla saldırıdan kurtulduğunu anlattı. Emniyet müdürlüğünün üstündeki lojmanda oturduklarını belirten Geben, "Olay günü Efe durmadı ve bahçeye inmek istedi. Babasının yanına yolladım. Neşe içinde oyun oynadılar. Bir süre sonra eşime seslenip Efe'yi yukarıya çağırdım. Eşim Efe'yi eve yolladığı sırada bayan trafik polisi yanına gelip şüpheli aracın geldiğinin anons edildiğini söylemiş. Oğlum merdivenlerden çıkarken eşim de bayan trafik polisine şüpheli araca kendisinin bakacağını söylemiş.

Bu sırada teröristlerin içinde olduğu araç gelince çatışma çıkmış. Peşinden de patlama olmuş. Patlama sesiyle sarsıldığımızda Efe merdivenden eve doğru çıkıyordu. Bir kaç dakika önce olsa oğlum da orada olacaktı" diye konuştu.