Tarsus ilçesindeki bir camiye 1 kuruşluk borç nedeniyle, elektriğin kesileceğine dair ihbarname gelmesi cami cemaatini şaşırttı.

Alınan bilgiye göre, Kavaklı Mahallesindeki Beyazıt Camisi'ne ''1 kuruşluk borcun 5 gün içerisinde ödenmemesi halinde elektriğin kesileceği, elektriğin kesilmesi halinde 16,20 liralık kesme/açma ücretinin tahsil edileceğine'' dair ihbarname geldi.

Caminin ihtiyaçları için gönüllü olarak hizmet veren emekli öğretmen Veli Cingiz, yaptığı açıklamada, caminin aydınlatma için kullanılan elektrik giderinin devlet tarafından karşılandığını, klima gibi diğer ihtiyaçlarının ise ayrı bir abonelikten cemaatten toplanan parayla ödendiğini söyledi.

Faturayı görünce şaşkınlıklarını gizleyemediklerini anlatan Cingiz, şunları kaydetti:

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) yetkilileri ise caminin 13,30 liralık elektrik faturasının bir gün gecikmeli ödenmesinden dolayı sistem tarafından otomatik olarak gecikme faizi uygulandığını belirterek, ''Normalde 10 liranın altındaki borca ihbarname çıkmaz. Sistem 1 kuruşluk borcu değil. Ana borcu gördüğü için 1 kuruş bile olsa otomatik olarak ihbarname çıkarmış'' dedi.