1904 yılında Kastamonu'nun Akdoğan köyünden Yemen'e savaşa giden Osmanlı ordusundaki Emiroğlu Hakkı Muhammed, İsmail ve Osman adlı kardeşlerden Osman savaşta şehit oldu, İsmail savaşın ardından evine döndü.

Uzun süre kendisinden haber alınamayan Hakkı Muhammed'in savaşta şehit olduğu haberi Osmanlı Devleti tarafından ailesine mektupla bildirildi.

Sanılanın aksine şehit olmayan ancak düşmana esir düşen Hakkı Muhammed, bir gece kendisini esir alan düşman askerlerinin elinde kaçarak Müslüman halkın bulunduğu Tanzanya'ya bağlı Zanzibar'a sandalla geçti.

Burada tanıdığı kimse ve parası olmadan bir süre yaşayan Hakkı Muhammed, daha sonra Yemen'e geldi. Burada tanıştığı Ummanlı Mısıda ile evlenerek Yemen'de yaşamaya başlayan Hakkı Muhammed'in 6 çocuğu oldu.

Yemen'de Hakkı Muhammed'e ''Turki'' soyadı da verildi. Yaşam hikayesini eşine ve çocuklarına anlatan, köyünden akrabalarından ve kardeşlerinden özlemle bahseden Hakkı Muhammed, vatan hasretiyle 1964 yılında hayatını kaybetti.

Hakkı Muhammed, ölmeden önce Kastamonu'daki köyüne gömülmek istediğini vasiyet edince çocukları, babalarının mezarından aldıkları toprağı Akdoğan köyünde açtıkları mezara Türk bayrağıyla gömdü.