İşçi emeklisi Gürlekli, "Biz yakınları olarak onların adına herhangi bir istekte bulunmuyoruz. Sadece hatırlanmalarını istiyoruz. Onların hepsi benim evlatlarım" dedi.

2009 yılında Siirt'in Eruh İlçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Gedizli Jandarma Komando Onbaşı Hüseyin Gürlekli'nin babası Mustafa Gürlekli, kendi oğluyla birlikte ilçenin bugüne kadar verdiği 13 şehidin anısına çarşı içerisinde aylık 100 liraya bir dükkan kiralayarak fotoğraf odası düzenledi. Şehitlerin fotoğrafını ayrı ayrı çerçeveleterek asan ve altlarını, yazdığı anlamlı sözlerle donatan Mustafa Gürlekli, her gün düzenli şekilde erken saatlerde burayı açıyor. Oğlu Hüseyin Gürlekli ve diğer şehitlerin fotoğraflarının altında "Onlar makam, mevki için değil vatan için şehit oldular", "Onlarınki para, pul değildi. Onlarınki vatan namus borcuydu" ve "Geriye dönmeyi asla düşünmediler" yazıları bulunuyor.

18 Mart Şehitleri Anma Günü posterlerinin de bulunduğu odada her gün kendisini ziyaret eden şehit yakınları ve vatandaşlar ile dertleşen, onlara çay ikram eden Mustafa Gürlekli, şehitlerin hak ettiği biçimde anılmadıklarından ve çok kısa sürede unutulduklarından dert yandı.

Mustafa Gürlekli, Gediz'de oğlunun adını yaşatan Şehit Hüseyin Gürlekli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin kendisi için büyük gurur kaynağı olduğunu da dile getirdi. Baba Gürlekli, "Oğlum Hüseyin'in adının bir bilim yuvasına verilmesi apayrı bir duyguya sevk ediyor beni. Ancak, Şehit Emniyet Müdürümüz Ramazan Can ve polis memuru Cavit Kaçmaz ile şehit askerlerimiz Mustafa Türkmen, Hüseyin Gürlekli, Ramazan Demirci, Ahmet Düzgün, Sefer Yıldız, Orhan Onay, Hasan Akkanat, Mustafa Bilgin, Güven Köse, Ali Kazankaya ve Mustafa Avlan isimlerini Gediz'de çok az kişi hatırlayabiliyor. Bunlar sadece Gediz'in şehit verdiği 13 vatan evladı. Onlarla birlikte tüm ülkemizde binlercesi vatanları için genç yaşta kara toprağa düştüler. Biz yakınları olarak onların adına herhangi bir istekte bulunmuyoruz. Sadece hatırlanmalarını istiyoruz. Unutulmamalarını istiyoruz. Çünkü onları hızla unuttukça vatanı da hızlı bir şekilde altımızdan çekecekler diye düşünmeliyiz. Burası bir işyeri değil. 13 şehidimiz anısına onların daha iyi hatırlanması için hazırladığım bir köşe. Ben burada şehitlerimizle yatıp kalkıyorum. Onların hepsi benim evlatlarım" dedi.