Kemal Sunal için Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene Sunal’ın eşi Gül Sunal, oğlu Ali Sunal, kızı Ezo Sunal ile Göksel Kortay’ın da aralarında bulunduğu bazı sinema oyuncuları ve aile yakınları katıldı. Duaların okunduğu anma töreninde üzgün olduğu gözlenen Gül Sunal, “12 yılı bitirdik. Daha dün gibi. Ama onun istediği, hayal ettiği şeyleri de bu arada yapabildik. Ezo’nun ve Ali’nin okulu bitti. Onun görmek ve bilmek istediği şeyleri yaptık. Tabii çok acılı geçen bir 12 yıl. Belgeselini yaptık, kitabını yayınladık, sergilerini yapmaya devam ediyoruz. O hep aramızda, hemen hemen her gün bizlerle birlikte. 12 yıl olmasına rağmen daha çok genç, küçük hayranları var. O da bizim için zorsa bile sanatçının ölümsüz olduğunu gösteriyor. Biraz bize teselli oluyor” dedi.

Ali Sunal ise, babası Kemal Sunal ile ilgili sosyal medyada yer alan yorumların kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Bizim bile aklımıza gelmeyen o kadar güzel cümleler sarf edildi ki, kendimi o mesajlar sayesinde çok daha güçlü hissediyorum. Biz üçümüz bütün onu sevenler adına vekalet edip burada konuşuyoruz ve dua okutuyoruz. Bütün Türkiye onun ailesiymiş, bunu dün ve bu sabah bir kere daha gördüm. 12 yıl geçti. O anı maalesef babamla beraber yaşadık. O andan itibaren toparlayamadım ve bu duruma asla alışamadım. Çok özlüyorum” diye konuştu.

Ezo Sunal ise, “Buralarda bir yerde beraber olduğumuzu düşünüyorum” dedi. Anma töreninde Ali Sunal gözyaşlarına boğuldu. Anma töreninin sonunda helva dağıtıldı.