Merkez Osmangazi İlçesi Hüdavendigar Mahallesi’nde, bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan M.G., geçen Aralık ayında internetteki bir arkadaşlık sitesinde S.M. ile tanışıp yazışmaya başladı. M.G., S.M.’nin bir süre sonra kendisiyle aynı işyerinde çalışan Mustafa A. ile yazıştığını görünce tepki gösterdi. M.G. cep telefonu ile arayıp S.M’ye iddiaya göre küfür etti, gece geç saatlerde de evine giderek kavga etti. Boğuşma sırasında yengesinin cebinde bulunduğu ileri sürülen tabancayı alan S.M., M.G.’ye ateş ederek göğsünden iki kurşunla yaraladı. Polisi arayıp haber veren S.M. tutuklandı. Kaldırıldığı hastanede ameliyat olan M.G. tedavi ardından taburcu edildi.

5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, hakkında ’Adam öldürmeye teşebbüs’ ve ’Ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık S.M., karar duruşmasına avukatı Reşit Azmi Bilgin ile katıldı. Yargılamaya katılmayan M.G. ise bir önceki duruşmada, "Çok şükür hastanede tedavi edildim ve sağlığıma kavuştum. O nedenle kendisinden şikayetçi değilim" dedi.

Daha önce verdiği ifadede, evine girip kendisini dövdüğünü iddia ettiği M.G.’den şikayetçi olan S.M., duruşmadaki son sözünde "Çocuklarımı ve kendimi korumak için yaptım. Pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, suçunu kabul eden S.M.’ye önce 12 yıl hapis cezası verdi. Sanığın suçu ağır tahrik altında işlemiş olması ve duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulunduran mahkeme bu cezayı 2.5 yıl hapse indirdi. Mahkeme ayrıca S.M.’ye, ’Ateşli silahlar kanununa muhalefet’ suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası verip bu cezayı erteledi. Mahkeme tarafından tahliye edilen S.M., Yargıtay’ın onaması halinde cezasının kalan bölümünün infaz edilmesi için cezaevine gönderilecek.