Evlilik vaadiyle kandırılan genç kız cinsel ilişkiye girdi. Hırsızlık suçundan Eren E. tutuklanınca, S.D. sevgilisinin ablaları Y.D. ve E.E. tarafından kaldıkları eve götürüldü. İddiaya göre 5 ay boyunca tehdit ve dövülerek tutulan S.D., para karşılığında erkeklere satıldı. Y.D. ve E.E.’nin aralarında bulunduğu 7 kişi yakalandı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İlkadım İlçesi’nde 2009- 2010 yılları arasındaki 5 ay içerisinde meydana gelen olayda, babasından boşanan annesi ve iki kardeşiyle birlikte yaşayan S.D., teyzesinin eşi olan Eren E. ile Kavak İlçesi’ne gitti. İddialara göre burada genç kızı evlenme vaadiyle kandıran Eren E., onunla cinsel ilişkiye girdi. 1 hafta sonra il merkezine döndükten sonra daha önceki hırsızlık suçundan dolayı kesinleşmiş cezası bulunan Eren E., polis tarafından yakalanıp cezaevine gönderildi. Bunun üzerine evine de dönemeyen genç kız, ortada kaldı. Genç kız, birkaç gün sonra sokakta dolaşırken Eren E.’nin ablaları 27 yaşındaki E.E. ve 25 yaşındaki Y.D. ile karşılaşarak onların kaldığı eve gitti.

’İKİ KIZ KARDEŞ ZORLA FUHUŞ YAPTIRDI’

Atakum İlçesi’nde iki kız kardeş ile birlikte kalmaya başlayan S.D., tehditle ve dövülerek erkeklerle ilişkiye girmeye zorlandı. Kız kardeşlerden E.E.’nin de fuhuş yaptığını ileri süren genç kız, "Bana erkeklerle ilişkiye girmemi söylediler. Kabul etmeyince E.E., tokat atıp beni öldüreceğini söyleyerek tehdit etti. Bir odaya kapattı. Ben de çaresiz bir şekilde erkeklerle ilişkiye girmeye başladım. Parayı onlar alıyordu" diye konuştu. Genç kız, 41 yaşındaki Durmuş D.’nin müşteri bulup eve getirdiğini söyledi.

’HAMİLE KALINCA SERBEST BIRAKTILAR’

Yaklaşık 5 ay boyunca fuhuş yapmaya zorlanan S.D., bu ilişkilerinin birinde hamile kaldı. Bunun üzerine serbest bırakılan genç kız, "5 ay boyunca yüze yakın kişiyle zorla ilişkiye girdim. Bu ilişkilerimin birinde hamile kaldım. Bunun üzerine beni serbest bırakıp annemin evine gönderdiler. 5 ay boyunca ailem beni aramış. Bulamayınca da polise gitmiş. Ben de durumu anneme anlattım ve polise giderek şikayetçi olduk. Bebeği de mahkemenin bilgisinde kendi rızamla aldırdım. Çünkü kimden olduğunu bilmiyorum" dedi. Yaşadığı olaydan sonra ailesinden alınan genç kız, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı bir yurda konularak koruma altına alındı.

Olayın ortaya çıkmasının üzerine operasyon yapan polis, Eren E.’nin kız kardeşleri E.E, ile Y.D. ve Durmuş D., M.Ö., M.C.E., M.K’yı gözaltına aldı. Ancak şüphelilerden sadece M.C.E., genç kız ile para karşılığı ilişkiye girdiğini kabul etti. Diğerleri ise üzerlerine atılan zorla fuhuş yaptırmak ve tecavüz suçlamalarını kabul etmedi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan ikisi kadın toplam 7 sanık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Samsun 2’nci Ağı Ceza Mahkemesi’nde görülen dünkü duruşmaya katılan S.D. ise her biri 10 ila 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan ve bu arada cezaevinden de çıkmış olan sanıklardan sadece Eren E. ve Y.D.’den şikayetçi olmadığını, diğer sanıklardan da şikayetçi olduğunu söyledi. Duruşma, hazır bulunmayan tutuksuz yargılanan sanıkların dinlenmesi için ertelendi.