İddiaya göre 15 yaşındaki lise 1. sınıf öğrencisi Deniz Bavbek, merkez Seyhan ilçesinde 7 Kasım günü öğlen eve gelip annesinin cüzdanından 50 lira para aldıktan sonra evden çıkıp gitti. Aradan 3 gün geçmesine rağmen Bavbek bir daha evine dönmedi. Telefonunu da kapatan kızlarını bulabilmek için anne Mutlu (31) ve baba Tuncay Bavbek (43), emniyete ve Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Çift ayrıca, durak ve levhalara üzerinde "Kayıp aranıyor, görenlerin ve bulanların insaniyet namına aramaları rica olunur" yazan kızlarının fotoğraflarını yapıştırdı. Kızlarının sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta sevgili olduğu iki kişiden şüphelendiklerini dile getiren Bavbek çifti, özellikle kızlarına "Geber, öl" gibi yazılar yazan K.D. isimli kişinin kızlarını kaçırmış olabileceğini belirtti.
Baba Tuncay Bavbek, mahallede cenaze varken kızının kimsenin görmediği bir zaman evden annesinin cüzdanından para aldıktan sonra gittiğini belirterek, "Telefonunu aradık ama önce açmadı, sonra da telefonuna ulaşamadık. Ben kızımın hayatından endişe ediyorum. Kızımı kaçırıp öldürüp bir yere atmış olabilirler. O benim en çok sevdiğim çocuğumdu" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Kızını bulup eve getirmek için her şeyi yapacağını söyleyen baba Bavbek, "Bana kızımı getirene her şeyimi veririm. Ben çaycılık yapıyorum, zengin bir insan değilim ama motosikletimi, evimi satıp kızımı bulana ne isterse onu veririm" dedi.
Anne Mutlu Bavbek ise, kızını götürenin getirmesi halinde şikayetçi olmayacağını belirterek, "İnternette tanıştığı çocuk bile götürdüyse kızımı getirsin, şikayetçi olmayacağım. Yeter ki bana kuzumu getirsin" diye konuştu.
Anne Bavbek, kızının çok ahlaklı bir kız olduğunu ancak eve internet aldıktan sonra değişik arkadaşlar edindiğini anlatarak, "Hep bu internet hayatımızı karartıyor. İnternetten bir çocuk kızıma seni ünlü yapacağım, seni manken yapacağım diye kandırmış. Kızıma küfür içeren sözler yazmış. Ben bu çocuktan şüpheleniyorum" dedi.
Deniz Bavbek'in Facebook sayfasında ise K.D. isimli şahsın kıza küfür ettiği, ‘Kızları ünlü yapmaktan hoşlanıyorum’ yazdığı öğrenildi.