Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Çetmi köyünde yaşayan Dilek Akgül (30), bundan 15 yıl önce, 15 yaşındayken kaçarak Cafer Akgül ile evlendi. Resmi nikah kıyarak evlenen, ancak düğün yapmayan çiftin 2 çocuğu oldu. Ancak Dilek Akgül, 15 yıl boyunca, beyaz gelinliğin hayalini kurdu. Bunu her fırsatta eşine hatırlatan Akgül, muradına geçen gün erdi.

Eşinin 15 yıllık ısrarı ve göz yaşlarına dayanamayan Cafer Akgül, dillere destan bir düğün düzenledi. Çiftin çocukları 12 yaşındaki İlker ve 10 yaşındaki Emrah da anne - babalarının bu mutlu gününe şahitlik etti. Çetmi köyü meydanında yapılan düğünde, çift, ‘Gelinliğinle gel bir kuğu gibi’ şarkısı eşliğinde dans etti. Çiftin havai fişekler altında düzenlenen düğününde bütün köy halkı göbek attı.

Her genç kız gibi gelinlik giymeyi hayal ettiğini, ancak kaçarak evlendiği için bunu yapamadığını söyleyen Dilek Akgül, “Çok çile çektim düğün için. Ağladım, hatta intihar etmeyi bile düşündüm, şikayet ettim eşime. Ama ben kazandım. Bütün kızlara örnek olsun. Kimse kanmasın. Araba, ev, yat, kat alacağım sözlerine kimse kanmasın. Sonra böyle olursunuz. 15 yıl boyunca düğün istedim eşimden. Bana düğün yapacağına dair söz vermişti. En sonunda yaptı” diye konuştu.

Damat Cafer Algül ise, “Geç de olsa mutlu sona ulaştık. Onun hayalini gerçekleştirmek benim için önemliydi. Bunun için mutluyum” dedi. Düğün haricinde eşinin evlenirken bulunduğu bütün vaatleri de yerine getirteceğini anlatan Dilek Akgül, “Bana altın sözü vermişti, 30 tane yaptırdım. Ev sözü vermişti, şimdi Çanakkale’den daire alacak. Araba sözü vermişti, düğünden sonra araba gelecek” dedi.

Genç kızlara tavsiyelerde bulunan Algül, “Ben bunu bütün kızlara örnek olsun diye yaptırdım. Genç kızlar akıllarını kullansın. Beni 15 yaşında kandırıp gelin getirdi. 15 yıl üzüldüm, ağladım, evime kapandım. Düğünden hariç çektiğim sıkıntılar var. Ama düğün için çok mutluyum. Muradıma erdim” dedi.
Komşuların bunca yıl sonra yapılacak düğün için kendilerine karşı çıktığını anlatan Akgül, “Komşularım bana, ‘Yapma, geçti artık. Çocukların büyüdü, onlara yaparsın’ dediler. Ama ben içimde kaldığı için dinlemeyip yaptım” diye konuştu.

Çiftin çocukları İlker ve Emrah da, anne ve babalarının düğünlerine şahitlik ettikleri için çok heyecanlı olduklarını söylediler.