19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmak üzere Samsun’a ayak bastığı Tütün İskelesi önünde açılan 1919 metrelik dev bayrak Samsunlu gençlerin ellerinde Kurtuluş Yolu’ndan Cumhuriyet Meydanı’na, Çiftlik Caddesi’nden Uğur Mumcu Parkı’na kadar taşındı. Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, mülki, adli ve askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı dev kortej eşliğinde Samsunlu gençlerin ellerinde taşınan dev bayrak yoğun ilgi gördü.

1919 metrelik bayrağın büyük bir coşku ile Uğur Mumcu Parkı’na kadar taşınmasından sonra Jandarma Genel Komutanlığı Bando Ekibi mini bir konser verdi.

Törenin sonunda bir açıklama yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Bu yıl 1 Mayıs ile 27 Mayıs tarihleri arasında farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Gençlik ve Bayrak Yürüyüşü’nü yapıyoruz ve ilk defa Samsun’da 1919 metrelik bayrağı Atatürk’ün Samsun’a ilk ayak bastığı noktadan buraya kadar taşıdık. Cumhuriyet’in kuruluşu yolunda Samsun’un önemli bir misyon üstlendiğini ve bu misyona Samsun’dan çok önemli katkıların gerçekleştirildiğini biliyoruz. 19 Mayıs’ı Samsun’da büyük bir coşku ile kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

Samsunluların 19 Mayıs’a sahip çıktığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun halkı 19 Mayıs coşkusunu Türkiye’nin her yerinden daha kuvvetli, daha katılımcı, daha içtenlikli kutluyor. Adeta Samsun’un bayramı gibi. Kurtuluşa giden mücadelenin ilk adımının atıldığı bugün Samsunumuzda daha büyük bir coşku ile haklı olarak kutlanıyor. Çünkü Samsun halkı bu bayrama sahip çıkıyor, Samsun halkı Atamızın o özdeyişine layık olmaya çalışıyor“ diye konuştu.