Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Bardaklı köyü nüfusuna kayıtlı olan Şeref I. (28), 23 Eylül 210 günü arkadaşlarının telkinleri ile bölücü terör örgütü PKK'nın Ağrı Dağı'ndaki kampa katıldı. Burada 1.5 yıl kaldıktan sonra 2011 yılının Haziran ayında örgütten kaçan 'Çekdar' kod adlı Şeref I., ikinci kez örgüte katıldı. 2011 Eylül ayında ikinci kez pişmanlık duyarak üç ay sonra yeniden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Şeref I., Doğubayazıt Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütü üyeliği' suçundan tutuklandı. Örgüt üyeliği suçundan 15 yıl hapis cezası istemi ile yargılanan Şeref I.'nın Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

Örgütten ikinci kez kaçtığını itiraf eden Şeref I., "Arkadaşlarımın telkini ile örgüte katıldım. Ağrı, Tendürek'te 1.5 yıl kaldıktan sonra evime döndüm. Ailemle tartıştığım için örgüte ikinci kez katıldım. Örgütte kısa sürelerle kaldım. İkinci kez pişmanlık duyarak kaçtım, güvenlik güçlerine teslim oldum. Pişmanım" dedi.

Mahkeme, Şeref I.'nın örgüte iki kez katıldığı gerekçesiyle 'Etkin Pişmanlık Yasası' hükmünden faydalanamayacağını belirterek, sanığı TCK'nin 314-2 maddesi kapsamında 'silahlı terör örgütü üyesi' olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Şeref I.'ya verilen ceza hükmü ile birlikte tutukluluk halinin devamına karar verildi.