Kanada'nın Quebec City kentinde yapılan IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) toplantısında, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın ev sahipliği için İstanbul'un başvurusunun kabul edildiği açıklandı.
Komite kriterlerine göre yapılan değerlendirme sonucu İstanbul, Tokyo ve Madrid 2020 Olimpiyat Oyunları için aday kent olarak belirlendi. Komite adaylık için başvuran şehirlerden Bakü ve Doha'nın elendiğini açıklayarak 2020 Olimpiyat oyunları için 3 şehrin yarışacağını ilan etti.

"BÜYÜK GÜN 7 EYLÜL 2013"
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Hasan Arat, İstanbul'un, 2020 Yaz Olimpiyatları'na resmen aday oluşunu, "Şimdi büyük gün 7 Eylül 2013. O gün Buenos Aıres'te IOC son kararını verecek. İstanbul 2020 sözcüğünü duyduğumuz anda hep birlikte tarihe geçeceğiz" dedi. 5 aday kentten Bakü ve Doha'nın elenmesiyle birlikte, Tokyo ve Madrid'le birlikte çekişeceklerini ifade eden Arat, "İki kıtada birden bügüne kadar olimpiyat yapılmadı. İstanbul 2020'nin kozu budur. Mükemmel bir organizasyon yapacağımızı herkese göstereceğiz. Çok heyecanlıyız. Çünkü Olimpiyat Organizasyonunu almak için büyük çaba gösteriyoruz" diye konuştu.
CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN SORDU
Arat, "Sayın Cumhurbaşkanımız Amerika'daydı aradık ve adaylığımızın kabul edildiğini bildirdik., Sayın Başbakanımız Kazakistan'da idi kendisine adaylığımızın hayırlı olduğunu ilettik. Gerçekten çok mutlu oldular. Onlarda eleme yapılmadan önce an ben an bizi arayarak son durum hakkında bilgi aldılar " diye konuştu..
TMOK Başkanı Prof. Uğur Erdener'de Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile yaptığı telefon görüşmesinde İstanbul 2020'nin adaylık başvurusunun kabul edildiğini bildirdi.
NESİLHAN IOC BAŞKANI İLE
TMOK Başkan Yardımcısı Hasan Arat, eleminasyon toplantısı için kadın voleybolunun Türkiye'deki bir numaralı ismi Neslihan Darnel ile NBA'deki temsilcimiz Hidayet Türkoğlu'nun da Kanada'ya geldiğini ve kendilerine destek verdiğini söyledi. IOC Başkanı Jacques Rogge'un, Neslihan Darnel'i kabul ettiğini söyleyen Arat, bu büyük buluşmadan da gurur duyduğunu ifade etti. Türkiye'de kadın voleybolunun bir numaralı ismi Neslihan Darnel, dünyanın en elit 18 sporcusu arasında bulunması nedeniyle IOC Başkanı tarafından kabul gördü...
Darnel, "Jacque Rogue ile yaptığım görüşme, benimle birlikte Türkiye için de gururu oldu. Bu anı ömrüm boyunca unutamam" dedi.
TÜRKOĞLU "ALACAĞIZ"
Hidayet Türkoğlu da İstanbul 2020'ye eninde sonunda ulaşacaklarına inandıklarını belirterek, "Var gücümüzle çalışıyoruz. 7 Eylül 2013'te Buenos Aires'te 2020 Yaz Olimpiyatları'nın açıklanacağı kentin İstanbul olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
3 aday kentin resmiyet kazanmasından sonra IOC yetkilileri teknik seminer için toplantıya başladı.