SALDIRAN GRUPLAR BÜYÜK ÖLÇÜDE ETKİSİZ HALE GELDİ

Askeri yetkililer, Kobra helikopterleri ve savaş uçaklarının da havadan destek verdiği operasyon kapsamında Beytüşşebap'a saldırdığı tahmin edilen Laleş ve İncebel gruplarının büyük ölçüde etkisiz hale getirildiğini söyledi. Yetkililer, savaş uçaklarının bombalamasından sonra insansız hava araçları ile bölgenin havadan incelendiğini ve son 5 gün içerisinde etkisiz hale getirilen Pkk'lı sayısının yaklaşık 30'a çıktığını ifade etti.

"KÜRT HALKININ HAKKI TANINMADIKÇA SAVAŞ DEVAM EDER"

Bdp Van milletvekili Nazmi Gür, Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici, belediye başkanları ve partililerle Beytüşşebap'a geldi. Esnafı ziyaret eden Bdp'liler, ardından belediye binasına geçti. Binici, 'Kürt halkının hakları tanınmadıkça 30 yıldır süregelen savaşın devam edeceğini' ileri sürdü. Binici, "Bizim mücadelemiz, tüm dünyadaki diğer halklar gibi insan olmaktan kaynaklanan haklarımızın verilmesi mücadelesidir. Kendi dilimizle, kendi kültürümüzle ve buna diğer haklarımızla yaşama mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

KATO DAĞI'NA GİTMELERİNE İZİN VERİLMEDİ

Bdp'liler daha sonra operasyonların sürdüğü Kato Dağı'ndaki Laleş Yaylası'na gitmek için yola çıktı. İlçe çıkışında zırhlı araçlarla önlem alan güvenlik güçleri, operasyonun sürdüğü bölgeye geçişe izin vermedi. Milletvekilleri, yaylalarda kalanların durumlarını yerinde görmek istediklerini söyledi. Ancak yetkililer, valiliğin kararı uyarınca geçişlere izin veremeyeceklerini bildirdi.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ile telefonla görüşen Bdp'li vekiller, olumlu cevap alamayınca ilçeden ayrıldı