Küçükçekmece Halkalı ve Sefaköy'de bulunan Yasemin Kuyumculuk'a ait iki dükkanın boş olması altınlarını bu dükkanlara bırakanları şüphelendirdi.

Boş haldeki dükkanın camında bulunan "Cenaze nedeniyle kapalıyız" yazısı üzerine vatandaşlar hem baş sağlığı için hem de şüphelerini gidermek için telefonla dükkan sahibi V.Ç'yi aradı.

Telefonlarına cevap alamayan vatandaşlar bu kez de çok yakından tanıdıkları V.Ç'nin evine gittiler. Ancak V.Ç'nın birkaç gün önce taşındığını öğrenen altın sahipleri şok geçirdi. Vatandaşlar içlerinde gittikçe büyüyen kuşkulara cevap bulmak için çevre dükkanların güvenlik kameralarını inceledi. Kamera kayıtlarında V.Ç'nin geçtiğimiz pazar günü oğullarıyla dükkana geldiği ve torbalara doldurduktan sonra ayrıldıkları belirlendi. Dolandırıldıklarını anlayan altın sahibi yaklaşık 300 kişi Sefaköy Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu.

"BU DEVİRDE BABANIZA BİLE GÜVENMEYECEKSİNİZ"

Elindeki bütün birikimi kuyumcuya verdiğini söyleyerek gözyaşlarını tutamayan Gülay Çelen, "Yıllardır güvendiğimiz bir insandı. Eşim arabamızı sattı. Parasını yatırdık, altın hesabı yaptık. Eşim yurt dışında çalışıyor ben ona nasıl hesap vereceğim bilmiyorum. İki aydır bir şeyler olduğunu sezinliyordum. Yazıyı görünce içim cız etti ve bir şey olduğunu anladım" şeklinde konuştu.

Ailesinin ve kendisinin altınlarını emanet ettiklerini belirten Elif Günay ise ‘Her taraftan kaydını sildirmiş. Dükkanını satmış. Hiçbir yerde bulamıyoruz. Cenaze yazısını görünce sorduk. Ne esnafın, ne de çalışanların haberi yok. Benim ve bütün ailemin altınları buradaydı. Elimizdeki her şey gitti. Bankaya kasa ücreti ödemeyelim. Tanıdık bildik diye güvenmesinler. İşte 200 – 300 liradan kaçarken elinizdekinin hepsinden olabiliyorsunuz. Bu devirde babanıza bile güvenmeyeceksiniz" dedi.