6 çocuk annesi olan Zeynep Coşkun, kalp hastalığı nedeniyle by-pass ameliyatı oldu. En son 3 ay önce yeniden rahatsızlanan Coşkun’a stent takıldı. Geçtiğimiz haftalarda yine fenalaşan Zeynep nine, acil olarak Tarsus 70. Yıl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yoğun bakıma alınan ancak sürekli kalp krizi geçiren ve 5 kez kalbi duran yaşlı kadın, özel bir hastaneye sevk edildi.

Hastanede yoğun bakım ünitesine alınan Zeynep Coşkun’un durumunu Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sabri Seyis takip etti. Anjiyoya alınan Zeynep nineye ardından kalp pili takıldı. Yoğun bakımda 5 gün kalan Zeynep Coşkun, 2 gün de serviste tedavisine devam edildikten sonra taburcu oldu. Yaşlı kadın, “Doktorumdan da hemşirelerden de Allah razı olsun. Yeniden doğmuş gibiyim” dedi.

Oğlu Bayram Coşkun ise “Annem için her an ölüm haberi bekliyorduk. Ama pil takılınca sağlığına kavuştu. Şimdi çok iyi. Hastaneden ve doktorumuzdan çok memnun kaldık” diye konuştu.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sabri Seyis, kalp yetmezliği olan hastalarda en sık ölüm nedeninin ritm bozukluklarına bağlı ani kalp durmaları olduğunu söyleyerek, "Bu hastalara şok veren piller yerleştirerek hastane dışında gelişen kalp durmalarında hastanın hayatını kaybetmesinin önüne geçiyoruz. Zeynep teyzeye de aynı işlemi yaptık ve hayata yeniden dönmesini sağladık" diye konuştu.