İlçeye bağlı Hoğtaş köyünde hayvancılıkla uğraşan Cafer Keklik, bir gazetede gördüğü ”Kırklareli’nde Türkiye’nin ilk eşek çiftliği” haberinden esinlenerek benzer çiftliği köyüne kurmaya karar verdi. Bunun üzerine başta Kahramanmaraş olmak üzere Adana ve Kayseri’den 6 ayda kimini parayla satın alarak, kimini de ücretsiz 70 adet eşek toplayan Keklik, projesini hayata geçirebilmek için bankaya kredi müracaatında bulundu ancak olumsuz cevap aldı. Projesini hayata geçiremeyen girişimci, bu nedenle sıkıntı yaşamaya başladı.

Söz konusu haberi okuyunca eşek çiftliği kurmaya karar verdiğini belirten Keklik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ”eşek sütü üretimi” yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçladığını ifade etti.

6 ay boyunca eşek topladığını anlatan Keklik, ”Bunun için Adana ve Kayseri’ye gittim. Kimi yerde parayla kimi yerde ücretsiz eşek aldım. Topladığım eşekleri köye getirdim. Ardından bankaya kredi başvurusunda bulundum. Ancak olumsuz cevap aldım. Şimdi kara kara düşünüyorum. Bir sürü eşek topladım ama adeta hepsi elimde patladı. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım” diye konuştu.

Eşeklerin komşuların bahçesine zarar vermemesi için yoğun çaba sarf ettiğini anlatan Keklik, şöyle konuştu: ”Topladığım eşekler tam anlamıyla başıma dert oldu. Hayvanların barınacağı bir ahır yok. Param olmadığı için bir yer de yapamıyorum. Bulunduğumuz bölgede kış çok çetin geçiyor. Eşekleri nereye koyacağımı bilemiyorum. Yem de alamadım. Bir sürü hayvan köyde başıboş geziyor. Yardım bekliyorum, yoksa bu hayvanlar kışın burada telef olacak.”
Keklik, projeyi devam ettirebilecek kişiye bu eşekleri verebileceğini sözlerine ekledi.