ABD Başkanı Barack Obama, Müslümanların Masumiyeti adlı filmin sadece Müslümanlara değil Amerika'ya da hakaret olduğunu dile getirdi.

BM Genel Kurulu'na hitap eden Barack Obama, hem filmi hem de bu filme karşı düzenlenen şiddet içerikli gösterileri kınadı. Hiçbir sözün, masumların öldürülmesine gerekçe olamayacağını ifade eden Obama, "Hiçbir video da elçiliğimize saldırıyı meşru kılmaz." dedi.

Libya'nın Bingazi şehrindeki Amerikan konsolosluğu önünde filme karşı yapılan gösterilerin ardından aralarında büyükelçinin de bulunduğu 4 Amerikalı öldürülmüştü. Obama, çıkan olaylara rağmen, dönüşüm geçiren ülkelerde oynadıkları rolden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin sona ermesi gerektiğini bir kez daha yineleyen Obama, Suriye halkının çektiği acıların ancak bu şekilde biteceği ve yeni bir şafağın doğabileceğini dile getirdi.

Obama, kendi halkının haklarını sınırlandıran İran hükümetini, Şam'daki diktatörü ve ülke dışındaki teröristleri desteklemekle de suçladı.

İran'ın nükleer programının diplomasi ile çözülmesini istediğini ifade eden Obama bu sürecin açık uçlu olmadığını da söyledi. Barack Obama, "ABD, İran'ın nükleer silahlara sahip olmaması için zorunlu olan her şeyi yapacaktır." dedi.