Türkiye'yi yasa boğan şehit komandoların naaşları Diyarbakır'dan memleketlerine uğurlandı. İktidarıyla muhalefetiyle siyasetçiler ve askerler, kahraman vatan evlatlarıyla ailelerini acı günde yalnız bırakmadı.

Komandolar, her zaman olduğu gibi yine kahramanca çarpışmaya gidiyorlardı. “Dadaşlar” diye nam salmış olan komandolar terör örgütünün korkulu rüyasıydılar.

Dadaşlar, Siirt dağlarındaki inleri mesken tutan hainlere bir darbe daha vurmak için çıktıkları yolda bu kez şehit düştüler. Helikopter, Hasan Tepe mevkiine, acısı ise milyonların yüreğine düştü.

Siyasiler Şehit Ailelerini Yalnız Bırakmadı

Kazada şehit olan kahraman vatan evlatları için Diyarbakır'da tören düzenlendi. Şehit aileleri oradaydı. Gözyaşlarına hakim olamayan aileler törende yalnız değillerdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de törene katıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanları da şehit silah arkadaşlarının ve ailelerinin yanındaydı.

Şehitlerin özgeçmişleri okunduktan sonra dua edildi. Al bayrağa sarılı tabutlar bir bir uçaklara bindirildi ve memleketlerine gönderildi.

Geride Hüzünlü Hikayeleri Kaldı

17 şehidimizin her biri geride hüzünlü hikayeler bıraktı.

Pilot Yüzbaşı Anıl Çetin, Manisalı şehit Ankara'dan geçici görevle Siirt'e gitmişti, 3 yıllık evliydi.

Kırklarelili Jandarma Üsteğmen Erkan Yenici, evliydi, geride gözü yaşlı bir eş ve iki yetimi kaldı. Üsteğmen Yakup Çınar, iki yıllık evliydi, baba olmaya hazırlanıyordu.

Denizlili Astsubay Vedat Avcı, henüz 3 yaşındayken babasını kaybetmişti, yetim büyüdü. Nişanlıydı, hayalini kurduğu evlilik için ömrü yetmedi.

Bartınlı Astsubay Erkan Yalçın ise ailesiyle en son Ramazan Bayramı'nda görüşmüştü.Astsubay Hakan Çemici, 1 ay önce evlendi. Giresunlu astsubaydan geriye düğün görüntüleri kaldı.

Şehit uzman çavuşlardan Diyarbakırlı Murat Yıldızhan ve Erzurumlu Kürşat Güneşkaderleri birbirine çok benziyordu. Yaşasalardı her ikisi de baba olacaklardı.

Kahramanmaraşlı Uzman Çavuş Ömer Büyükköse düğün hazırlıklarını yeni tamamlamıştı. Nişanlısıyla Siirt'te bir hafta önce yeni ev tutmuştu, Aralık'ta dünya evine girecekti.

Kayserili uzman çavuşlar Onur Karasungur ile İbrahim Çelik ise ailelerinin yükünü omuzlamışlardı. Biri 7 diğeri de 9 çocuklu bir ailenin ferdiydi. Aileleri onların gönderdiği parayla geçimini sağlıyordu.

Konyalı Mesut Şeker, Adanalı Erdal Tekin, Gaziantepli Serkan Perişan, Gümüşhaneli Yusuf Tüfekçi ve Mersinli Eren Kızılgedik. Onların da babaocağında yas vardı.

3 Şehit Memleketlerinde Son Yolculuklarına Uğurlandı

Şehit uzman çavuşlar Serkan Perişan Gaziantep'te, Ömer Büyükköse Kahramanmaraş'ta ve Murat Yıldızhan Diyarbakır'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Diğer şehitler ise yarın memleketlerinde ebediyete uğurlanacak.

Komandoluk, kahraman Dadaşlar için bir sevdaydı. Her zaman ve her yerde canlarını feda etmeye ant içmişlerdi. Çıktıkları yolda canlarını verdiler ve ulaşabilecekleri en yüksek mertebeye ulaştılar.