Bursa'da ikamet eden A.N.(54), bankalara olan borcunu ödemek için tarlasını sattı. A.N, borçlarını ödemek için geldiği Bursa'da, Korupark mevkiinde yürüdüğü sırada kimliği belirsiz iki kişi yanına geldi. Şüpheliler, sözde altın olan çakmaklar için pazarlık yaptı. Şüphelilerden biri, 'Ben kuyumcuyum, bu çakmağın fiyatı 6 bin 500 lira' diyerek senaryo gereği diğer şüpheliden 4 bin 500 lira karşılığında çakmağı aldı. Bu esnada, A.N. de iki adet çakmak için şüpheliye 9 bin lira verdi.

Bir süre sonra altınları bozdurmak için gittiği bankadan çakmakların sahte olduğunu öğrenen arsa sahibi, şaşırdı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Emek Polis Merkezi'ne gelerek olayla ilgili ifade veren arsa sahibi, polis merkezi çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bankalara olan borcunu ödemek için tarlasını sattığını belirten Çiftçi, "Bunlar yanıma yaklaştı. İran'dan kaçak, ucuz fiyattan külçe altın görünümlü çakmak getirdiklerini söylediler. Şüphelilerden birisi 'ben kuyumcuyum, bu çakmak altın, fiyatı 6 bin 500 lira' dedi. 4 bin 500 liradan bir çakmak aldı. Ben de iki adet çakmak aldım. Sonra sahte olduğunu öğrendim. Malımı satmıştım. Bankalara borç ödemek için gidiyordum. Bu şerefsiz, dinsiz, imansız kişiler beni dolandırdı." dedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, külçe altın görünümlü sahte çakmakları 'altın' diye 9 bin liraya satan dolandırıcıların yakalanması için soruşturma başlattı.