Derin vadilere kaçmaya çalışan teröristler çembeler alınırken, Kobra helikopterler mağara ve sığınakları bombaladı. Siirt ve Bitlis illeri arasındaki Sehi Ormanları Mevkii’nde çıkan çatışmada ise 9 PKK’lı terörist öldürülürken, 2 korucu yaralandı, 2 terörist de sağ olarak ele geçirildi.

Cudi Dağı’nda sığınak ve mağaralarından çıkıp hareket halinde oldukları belirlenen PKK’lı teröristlere yönelik önceki gün başlatılan ve 6 özel harekat polis memurun şehit olduğu, 2’si asker 8’i polis 10 güvenlik görevlisinin yaralandığı ve 7 PKK’lının öldürüldüğü operasyonlar, bugün de sürdü. Cudi’nin Tuşimya ve Cağlan Vadileri yakınlarındaki Köseler ve Dereler Mevkii’ndeki operasyonda Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu alanlar ile mağara ve sığınakları bombalayıp yoğun ateş altına aldı.

Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı’ndan kalkan helikopterlerle operasyon alanlarına timlerin sevki de sürüyor. Kaçmaya çalışan teröristlerin izlerini süren timlerle, teröristler arasında zaman zaman çatışmaların çıktığı belirtildi.

Bu arada operasyonda yaralanan 3 güvenlik görevlisi Ankara’ya gönderildi, diğer 7’sinin tedavisi Şırnak Asker Hastanesi’nde sürdürülüyor.

BİTLİS-SİİRT SINIRINDA ÇATIŞMA: 9 PKK’LI ÖLDÜ

Siirt’in Baykan ile Bitlis’in Hizan İlçeleri sınırında bulunan Çeltikli Köyü kırsalındaki Sehi Ormanları Mevkii’nde bugün saat 10.00 sıralarında bir grup terörist tespit edildi. Bölgeye Siirt ve Bitlis’ten jandarma ve polis özel harekat timleri indirilerek, geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bölgeye iyi bilen geçici köy korucularının da katıldığı operasyonda teröristlerle çatışma çıktı. Bölgedeki ilk çatışmada 2 PKK’lı öldürüldü, 2’si de yaralandı. Diğer teröristler yaralıları da yanlarına alarak ormanlık alana doğru kaçtı. Takibe alınan teröristlerle ikinci kez çıkan çatışmada 3 PKK’lı daha öldülürüken, öldürülen terörist sayısı 9’a yükseldi. 2 terörist de sağ oalrak ele geçirildi. Çatışmada 2 köy korucusu da yaralandı. Kol ve bacaklarından yaralandığı belirtilen korucuların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Operasyon bölgesine Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar, Bitlis’ten de takviye olarak Polis Özel Harekat timleri gönderildi.

ŞEHİT SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Bugünkü çatışmada, 1 özel harekat polisi şehit olurken, 3 polis de yaralandı. Cudi Dağı'nda 3 gündür süren operasyonlarda şehit olan polis sayısı da 7'ye, yaralanan polis sayısı da 13'e yükseldi. Çatışmada yaralanan 3 polis Şırnak'ın Silopi İlçesi Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavilerinin ardından, helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.