200 tutuklu ve hükümlünün başladığı eylemde, açlık grevine son verenler arasında tutuklu olan eski Van Belediye Başkanı Bekir Kaya da bulunuyor.

Van F Tipi Cezaevi'nde tutukluların başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde 182 kişinin eylemlerine son verdiği belirtildi.

'Terör örgütü PKK' üyesi olmak suçundan tutuklu bulunan kişilerce başlatılan açlık grevlerine katılan Van F Tipi Cezaevi'ndeki mahkumlardan 182 kişi, eylemini sonlandırdı. Açlık grevine son verenler arasında, tutuklu olan Van eski Belediye Başkanı Bekir Kaya da bulunuyor. 200 kişiyle başlayan eyleme, şu an itibariyle sadece 18 kişi devam ediyor.

Cezaevlerinde siyasi tutuklu ve hükümlülerin, 12 Eylül'de başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine, Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nden ise 200 tutuklu ve hükümlü katıldı. Açlık grevine, 10 Haziran 2012'de yapılan operasyonda gözaltına alınıp 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla tutuklanarak Van F Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan Van eski Belediye Başkanı Kaya, BDP Van eski İl Başkanı Cüneyt Caniş ve Van eski Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler, Edremit eski Belediye Başkanı Abdülkerim Sayan ile Özalp eski Belediye Başkanı Murat Durmaz da bir süre sonra açlık grevine destek verdi.

Açlık grevini sürdüren 200 kişiden 182'sinin, bu sabah eylemlerine son verdiği belirtildi. Açlık grevine son verenler arasında Kaya, Caniş, Güler, Sayan ile Durmaz'ın da bulunduğu ifade edildi. Açlık grevine şu an itibariyle 18 kişinin devam ettiği belirtildi.