Eylemlerin PKK'nın istediği gibi gitmediği ortaya çıktı. Eylemciler "Devlet yaşatmaya, örgüt ve vekiller öldürmeye çalışıyor" diyerek greve son vermeye başladı.

Sabah gazetesinden Alper Sancar'ın haberinde aktardığı bilgilere göre; en son çocukları grevlere dahil etmek isteyen PKK'nın planı ters tepti. Çoğunun bu eylemlere örgüt baskısıyla katıldığı BDP ve PKK düzeyinde üst düzey isimlerden hiçbirinin açlık grevine katılmadığı, bu nedenle tabanın rahatsız olduğu belirlendi. Alt düzeydeki örgüt üyelerinin süresiz açlık grevine zorlanıp, yönetici pozisyondakilerin rahat yaşamlarına devam etmesi, greve katılanları üst yönetime karşı isyan noktasına getirdi.

Geçtiğimiz hafta 300 tutuklu ve mahkûmun cezaevleri yönetimine dilekçe verdiği ve "Maksat hasıl oldu. Artık uzatmanın anlamı yok" dediği belirtildi.

112 KİŞİ EYLEMDEN VAZGEÇTİ

Şimdiye kadar toplam 112 mahkûmun açlık grevini sonlandırdığı öğrenildi. Özellikle Mardin Cezaevi'nde üst düzey KCK tutuklularının greve katılmaması PKK'lılar arasında kavgaya neden oldu. Mardin ve İstanbul'da 2, Kocaeli'nde 16, Ankara'da 1, Adana Ceyhan M Tipi Cezaevi'nde 60, Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nde 12, Bolu T Tipi Cezaevi'nde 20 ve Gümüşhane'de 1 örgüt üyesi eylemi bıraktı.

Örgütünse tutukluları tehdit edip "Çözülme yaşanmasın" emri verdiği ortaya çıktı. BDP'nin, açlık grevlerini sürdürme ısrarı karşısında, "Devlet yaşatmaya, örgüt ve temsilcisi vekiller öldürmeye çalışıyor" tepkisi oluştuğu ifade edildi.

Vatandaşlar, BDP'lilerin provokasyonuna tepki gösterdi

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde toplanan vatandaşlar, açlık grevine destek amacıyla önceki akşam yürüyüş düzenleyen BDP'lilere tepki gösterdi.

Yavuz Selim Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Türk bayrakları açtı. Cadde üzerinde yürüyün vatandaşlar, BDP ve terör örgütü aleyhine slogan attı. Çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen tepki yürüyüşü yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Karşı gruptan kimsenin toplanmaması sayesinde herhangi bir karışıklık yaşanmadı. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

OLAY

Cezaevinde devam eden açlık grevine destek olmak isteyen bir grup BDP'li önceki akşam yürüyüş düzenlemek istemiş, bir grup vatandaşın tepkisi ile karşılaşmıştı. Vatandaşın yürümesine izin vermediği BDP'liler polisi taşlamış, olaylar da bir gazeteci ile birlikte çok sayıda vatandaş yaralanmıştı.