Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, duş fıskiyesine asılı bulunan tutuklu Hasan Özer'in, ''Benim hasmım var, Ramazan Girginyay benim hasmımdır, beni öldürecek'' sözleri üzerine kaldığı cezaevinde bu isimde tutuklu/hükümlü olmamasına rağmen güvenlik-tedbir amacıyla ve geçici olarak odasının değiştirildiği bildirildi.

Bakanlık, bugün bir gazetede yayımlanan ''Öldürecekler dedi öldü'' başlıklı, ''Kocaeli 1 No'lu T Tipi Cezaevi'nde barındırılan tutuklu Hasan Özer'in, 6 Ekim 2011 tarihinde yapılan sayım sırasında, yırtılan bir gömlekle duş başlığına asılı halde bulunduğu''na ilişkin haberle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Hasan Özer'in, Silivri 5 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan, bulunduğu odada kasten yangın çıkarma gerekçesiyle aldığı ve infaz hakimliğince onanan disiplin cezası nedeniyle 4 Eylül 2010 tarihinde Kocaeli 1 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildiği bildirilen açıklamada, 2 Ekim 2010 tarihinde kurum psiko-sosyal servisinde psikologla görüştürülen Özer'in farklı tarihlerdeki doktor muayene taleplerinin de karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Kuruma geldiği tarihle 6 Ekim 2011 tarih arasındaki 11 aylık sürede, geçimsizlik nedeniyle, 11 defa koğuş değiştirmiştir.

3 Ekim 2011 tarihinde kalmış olduğu koğuşta boyun bölgesini kesmesi üzerine hastaneye gönderilmiş, hastane dönüşünde ise 'Benim hasmım var, Ramazan Girginyay benim hasmımdır, beni öldürecek' demesi üzerine kurumda bu isimde tutuklu/hükümlü olmamasına rağmen güvenlik - tedbir amacıyla ve geçici olarak odası değiştirilmiştir.

6 Ekim 2011'de sabah sayımında geçici koğuşun duş fıskiyesinde kendi gömleğiyle asılı şekilde bulunmuştur.

Olayla ilgili Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 2011/2206 numaralı adli soruşturma ise devam etmektedir.''