Başsavcıvekili Erdoğan, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın 7. katında terörle mücadelede görevli savcıların görev yaptığı bölümdeki güvenliklere verdiği son talimatla yeni uygulamaya imza attı.

Başsavcıvekili Erdoğan'ın talimatıyla, gazetecilerin adliyede yaptığı görüşmeler takibe alınırken, basın mensupları T.C. kimlik numarasına kadar kayıt altına alınmaya başladı.

Erdoğan, verdiği talimatla güvenlik görevlilerinden bir dosya hazırlamasını istedi. Oktay Erdoğan tarafından gazetecilerin girmesi yasaklanan bölüme, gazeteciler polis noktasından telefon ile randevu alarak giriyordu. Bu giriş yasağının ardından Başsavcıvekili Erdoğan, bu kez de randevuları takibe aldı. Başsavcıvekili, randevu olarak içeri giren gazeteci hakkında dosya hazırlanmasını istedi. Bundan sonra randevu alan gazetecinin 'adı-soyadı', 'hangi kurumda çalıştığı', 'kimden randevu aldığı', 'randevu aldığı tarih ve saat', 'İçeride ne kadar süre kaldığı' ve 'o gazetecinin telefon numarası' ile 'T.C.kimlik numarası' kayıt altına alınıyor. Gazeteciler için hazırlanan dosyanın kapağına da 'Gazeteci giriş-çıkış kayıt d.' ismi verildi. Bu uygulamaya karşı çıkan ve kayıt altına alınmak istemeyen gazeteciler, randevusu olmasına rağmen koridordan içeri alınmıyor.

Bu uygulama ile gazetecilerin haber almasını engellemeye ve gazetelerde çıkan haberlerin kimden çıktığını tespit etmeye çalıştığı belirtilen Erdoğan'ın koridordaki güvenlik kameralarını ise odasından izlediği iddia edildi.Temmuz 2012'de Terörle Mücadelen Sorumlu Başsavcıvekili olarak görevlendirilen Erdoğan göreve atanır atanmaz memurların ve savcıların gazetecilerle görüşmesini yasaklamıştı.